Kiki bekerült a magyar válogatottba – nyújtón bajnoki címet is nyert az elmúlt időszakban tornászunk.

Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya a szerdai szólítást követően kihirdette a kontinensviadalra utazó magyar férfi együttest: Mészáros Krisztofer, Molnár Botond, Kiss Balázs, Bátori Szabolcs és Balázs Krisztián vesz részt az Eb-n, az itthon maradó tartalék Kovács Márton. A kapitány tájékoztatása szerint mivel a szabályok lehetőséget adnak rá, 1 fő egyéni versenyző is indulhat a csapaton kívül a kontinensviadalon. Így Vecsernyés Dávid az előzetes tervek szerint lólengésben és nyújtón mutatkozik be.

Kovács István

A következő két hétben Tatán készülünk egészen az utazásig. A csapat összeállt, a világbajnokságon szerepelt együttesből most ketten is hiányoznak: Kardos Botond és Tomcsányi Benedek. Kardos Botond ujjsérülése miatt hiányzik, míg Tomcsányi Benedek a hétvégi országos szerbajnokságon rosszul érkezett egy ugrásból, és kedden porccal műtötték a térdét. Remélem, mindkét tornász felépül az őszi világbajnokságig. Mivel lehetőség van a csapaton kívül egy egyéni versenyző indulására is, így Vecsernyés Dávid is újra szerekhez lép, lólengésen és nyújtón neveztük.

MTSZ

Az országos szerbajnokságon Balázs Krisztián nyert aranyérmet nyújtón, bővebben az eseményről: Fradi.hu (női, férfi), MATSZ.

Balázs Krisztián

Sajnos a hét közepén megnyomtam a bokámat, így a lábszereken, talajon és ugráson nem tudtam elindulni. Legjobban a nyújtó sikerült, nagyon boldog vagyok, hogy a dobogó tetejére állhattam. Ez a korábbi gyakorlatom volt, ezzel szeretnék indulni az Eb-n is. Remélem addig teljesen helyrejövök.

A csapatbajnokság első fordulójában a fiúk a 2. (bővebben: Fradi.hu, MTSZ), a lányok pedig a 3. helyen (bővebben: Fradi.hu, MTSZ) zártak folytatás ősszel!