A női labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya szerint játékosedzőnk helyzete félreértésekre adott okot.

A női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz – folytatva a megkezdett folyamatot, egy új szerkezetű, megfiatalított csapat kialakítását – a játékossal történt megbeszélés után úgy határozott, hogy a következő selejtező sorozatban már nem számít Vágó Fanny játékára a női A-válogatottban. Döntése hátteréről egyeztetett a 146-szoros válogatott rekorder támadóval.

A kapitány az mlsz.hu-nak azt is elmondta: megbeszélte Vágó Fannyval, az új csapat kialakítása mellett rendezni kell azt a helyzetet is, hogy az elmúlt időszakban Fanny kettős szerepe félreértésekre adott okot a válogatottnál.

A 31 esztendős játékos 2007-es bemutatkozása óta 74 gólt szerzett a nemzeti csapatban, és jelenleg válogatott játékosként egyben a Ferencváros női NB I-es csapatának vezetőedzője.

Fanny a női labdarúgás igazi ikonja, példaképe, aki a csapat egyik erőssége volt éveken át, és megvan benne a potenciál, hogy edzőként is hasonló szintre jusson el. A jövőben teljes mértékben klubcsapatára, a Ferencvárosra koncentrálhat, ami segítség lehet számára a karrierje építésében” – nyilatkozta a német szakember, aki elmondta, a megbeszélésen sok sikert kívánt tehetséges kollégájának az ígéretesen induló edzői pályafutásához.