Papp Ferenc, az Irigy Hónaljmirigy gitárosa a Fradi Európa Liga-döntőbe jutását kérte karácsonyra.

– Hogy látta a Bayer Leverkusen elleni első meccset?
– Megmondom őszintén, nem tetszett. A második gólt mindenképpen el lehetett volna kerülni, ha kicsit szemfülesebbek vagyunk. Ha pedig a kapufánk bement volna, teljesen más meccset látunk. Sokáig bíztam a döntetlenben, de sajnos nem volt szerencsénk. Kint voltam egyébként 2019-ben az Espanyol–Fradi meccsen is Barcelonában, és ott is hasonló módon voltunk pechesek, hiszen egy–nullás vezetésnél ott is lőttünk egy kapufát szabadrúgásból.

– Eldőlt a párharc?
– Reménykedni mindig lehet. Ha az első meccset a Trabzonspor ellen tíz emberrel meg tudtuk nyerni, akkor úgy vélem, nem szabad feladni a Leverkusen ellen sem itthon. Támadó szellemben kell fellépnünk, és sokat kell kapura lőnünk.

– Kimegy a meccsre?
– Hát persze!

– A B-középben fog ülni?
– Nem, de voltam már ott is, szeretek a B-középben lenni. Én már inkább fotelrocker vagyok, már nem tombolok úgy, mint régen, de a B-középből szurkolni mindig felejthetetlen, fantasztikus élmény.

– Kivel megy ki?
– Barátokkal. A fiam is kint lesz, de már inkább a barátaival tart, ami teljesen normális az ő korában.

– Hol látja néhány éven belül a Ferencvárost?
– Reálisabb, hogy az Európa-ligában, persze az ember a Bajnokok Ligáját szeretné. Hatalmas dolog egyébként, hogy az El-döntő idén nálunk lesz. Nem állítom, hogy a Fradi fináléba jutása reális lenne, de láttunk már csodákat, bízni kell benne. Ezt kértem karácsonyra!

– Rákanyarodva a márciusi Európa-bajnoki selejtezőkre, hogyan látja a válogatottunkat?
– Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Óriási teljesítmény, amit mostanában nyújtanak. A kapitány, Marco Rossi is fantasztikus, nagyon tisztelem őt és elismerem a munkásságát. Szeretem, hogy olaszként kezd úgymond magyarrá válni, és hogy ennyire szereti az országot. Nagyon nagy munkát tett le az asztalra, és jól működik a játékosok kiválasztása is. Szoboszlaira kitérve, a napokban már olyat is olvastam, hogy a Chelsea kiszemeltjei között szerepel. Fantasztikus, ha már arról beszélnek, hogy melyik topcsapathoz igazolhat.

– Tervezi, hogy kimegy a válogatott két meccsére a Puskás Arénába?
– Abszolút. Amikor itthon vagyok, szeretek mérkőzésekre járni. A tévé előtt ugyan kényelmes, de meccset nézni a helyszínen kell. Van egy feelingje, a magyarok pedig nagyon tudnak szurkolni.

forrás: nso.hu