A magyar vízilabda válogatott ott lesz a sorozat los angelesi döntőjében.

Férfi vízilabda, Világkupa selejtező, A-csoport, 5. forduló
Magyarország 13-10 Horvátország
Negyedek: 2-1, 5-4, 3-2, 3-3
Fradista gólok: Jansik 1, Nagy 1, Vigvári 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Galéria: FTC vízilabda

Jansik Szilárd

Óriásit játszottunk, nagyon büszke vagyok a srácokra. Volt bőven mit törlesztenünk a horvátoknak, tavaly az Eb-döntőben megvertek minket, meg azért ott volt egy-két csúnya momentum, köpködtek minket a nézőtérről, öngyújtóval dobáltak, ezt nyilván az ember nem felejti el. Vissza akartunk vágni. És azt gondolom, ilyen mérkőzésekért érdemes vízilabdázni, teltház előtt játszottunk, mindenki ellenünk szurkolt. Ez személy szerint nekem erőt ad, mert ezt egyszerűen át kell konvertálni, ez ma sikerült az egész csapatnak, tudtunk belőle erőt meríteni.

Vigvári Vendel

Nagyon boldog vagyok, nagyon örülök, hogy nyertünk – sok szempontból. Elsősorban jó volt felállni a tegnapi nagyon rossz eredményből, szerintem nagyon-nagy dolog, hogy ilyen erőt tudtunk képviselni ma és teltház előtt, nem is feltétlenül minket segítő bírók mellett meg tudtunk verni egy teljes kerettel felálló horvát csapatot. Amiatt is nagyon boldog vagyok, hogy azért valahol visszavágtunk az Európa-bajnoki döntőért, az is egy tüske volt bennünk, ami miatt járt nekik egy vereség.

Varga Zsolt

Mindenképpen tanulnunk kell abból, hogy ekkora különbségből – aminek egyébként nem feltétlenül örülök – vissza tudtunk jönni, hogy az amerikaiak elleni vereség után így tudtunk váltani. Hétfőn, a lelkünk mélyén, könnyebbnek gondoltuk azt a mérkőzést, ezért lett belőle egy ennyire nehéz és szétcsúszott meccs. Azért ez előfordul a mai vízilabdában, hogy egy csapatnak ilyen rossz napja van, amikor nagyon megvertük a szerbeket az Eb-n, az sem tükrözte feltétlenül a reális különbséget. Ma teljesen más arcát mutatta a csapat, végigcsináltunk mindent, amit szerettünk volna, a nehéz pillanatokban, amikor visszajöttek döntetlenre, akkor is rá tudtunk tenni egy lapáttal. Minden elismerésem a játékosoké, hogy ezt a mérkőzést ma így lehozták, valóban teljesen más arcukat mutatták, és ezt a legelső pillanattól lehetett érezni.