Aissával beszélgettek, aki a legszebb Fradi-emlékeit is felidézte.

A Ferencváros is továbbjuthat a Leverkusen ellen?
A Fradinak meglesz az esélye, ebben biztos vagyok. Ahogy korábban mondtam, semmi sem lehetetlen. Olyan fanatikus szurkolók előtt bármi megtörténhet, a csapat pedig a múltban többször is bizonyította, hogy az európai porondon sem lehet leírni. A kettő nullás hátrány nehéz helyzet, de az előző idényben a csoportkörben a Fradi egy nullára legyőzte a Leverkusent. Ez most még nem jelentene továbbjutást, de ha a Fradi szerzi az első gólt, rögtön nyílt lesz a párharc. Márpedig egy gólt bármikor lehet szerezni, elég egyetlen hiba, egy tizenegyes, egy elnézett beadás, és még sorolhatnám. Ráadásul nem véletlenül szokták emlegetni a „kupasorozat varázsa” kifejezést. Ez pontosan arról szól, hogy az ilyen meccseken bármi megtörténhet, bármi lehetséges.

Aláírná, hogy az EL következő körében Ferencváros–Union Berlin párharcot rendezzenek?
Persze! Ez egyfelől azt jelentené, hogy mindkét csapat továbbjutott, másfelől találkoznék a Fradi-családdal, a budapesti ismerősökkel, a barátokkal. Szívesen térnék vissza a magyar fővárosba, csodálatos két és fél évet töltöttem a Fradinál.

Ha egyetlen meccset újra átélhetne abból a két és fél évből, melyiket választaná?
Egyetlen találkozót nem tudnék kiemelni, úgyhogy legyen inkább három. A Molde elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágója örök emlék, mert ott harcoltuk ki a csoportkörös szereplést. A Paks elleni három nullás győzelem a Magyar Kupa döntőjében szintén felejthetetlen volt, na és persze ott van az Újpest elleni idegenbeli hat nullás győzelem. Túl sok szép emlékem van ahhoz, hogy egyetlen meccset kiemeljek, de ez a három találkozó különleges volt.

A Ferencvárosban Szerhij Rebrovval, Peter Stögerrel és Sztanyiszlav Csercseszovval is együtt dolgozott. Kivel élvezte leginkább a közös munkát?
Szerhij Rebrov volt a legszigorúbb, Peter Stöger a legengedékenyebb, Csercseszovnál pedig valahogy keveredett ez a két stílus. Ha a játékos-edző viszont nézzük, akkor az orosz szakemberrel volt a legjobb kapcsolatom, rengeteget köszönhetek neki, nagyon sokat fejlődtem az irányítása alatt. Nagyon jó mentalitású edző, hatalmas tapasztalattal, a közös munka minden percét élveztem.

A teljes beszélgetés: Sportal