Vogel Soma a válogatottba is visszatért sérülése után.

Férfi vízilabda, Világkupa selejtező, A-csoport, 3. forduló
Japán 7-17 Magyarország
Negyedek: 2-4, 2-4, 2-5, 1-4
Fradista gólok: Fekete 3, Német 3, Molnár 1, Vigvári 1

Beszámoló: Fradi.hu, MVLSZ, VLV
Galéria: FTC vízilabda

Fekete Gergő

Jól ment a játék mindenkinek, szerintem mindannyian elfáradtunk, mert nagyon sokat kellett úszni ellenük, állandóan fordultak, azaz egy pillanatra sem lankadhatott a figyelmünk. Úgy látom, egyre jobban összeállunk, egyre jobban védekezünk, az első két nap én még kicsit rosszul éreztem magam valami betegségféle miatt, ma viszont sokkal jobban, és ez talán a játékomon is meglátszott.

Vogel Soma

Ez egy jó kis visszarázódós mérkőzés volt a számomra. Örülök, hogy kaptam a lehetőséget. Igazából fegyelmezettek voltunk és 90-95 százalékban meg is tudtuk azt oldani, mind támadásban, mind védekezésben, amire készültünk, amivel készülni is kell ez ellen a speciális japán játék ellen. Az csak egy kis plusz pikantéria, hogy védhettem egy ötméterest is a visszatérő mérkőzésemen. Bár szerintem minden ember aki legalább a köldökéig ki tud emelkedni, szerintem kivédte volna ezt, ugyanis fejbe lőtt a játékos. De hát, köszönöm neki is és akkor maradhatunk ennyiben. Nagyon tisztelettudó volt, nagyon kedves volt a japán játékos, egyből bocsánatot kért, amiért fejen talált el, ezt reagáltam le egy intéssel, hogy semmi baj, túléltem.

Varga Zsolt

Japán ellen mindig nagyon oda kell figyelni – tavaly nyáron az első kétkapus gyakorlásokon szerintem akadt olyan alkalom, amikor kikaptunk tőlük, mert annyira nehéz volt ráhangolódni erre a nagyon különleges harcmodorra. Aztán ha sikerül, utána már nincs gond, ahogy a Benu-kupán sem volt aztán, csak pontosan tudni kell, hogy melyek azok az elemek, mozzanatok, amikor észnél kell lenni. Ők gyakorlatilag folyamatosan a lefordulásra játszanak, ráadásul sokszor a játékvezetők is vevők a stílusukra, könnyebben fújnak kontrákat, amikből eljönnek. Az előző mérkőzéseken is főként ilyenekből tudtak gólokat lőni – nekünk most ezt sikerült megakadályozni, mert fegyelmezettek maradtunk végig, a videózás, illetve a korábbi tapasztalatok alapján mindenki tudta, mi a dolga, és azt végre is hajtotta.