Botka Endre, Dibusz Dénes, Kristoffer Zachariassen és Ryan Mmaee értékelt a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga meccs után.

Botka Endre

Nagyon kár ezért a két gólért, főleg a második a fájóbb. Az történt, amire készültünk. Volt, hogy sokkal többet birtokolták a labdát és beszorítottak minket, de erre is készültünk. Megvolt megint az az egy-két helyzetünk, ami jobbá tehette volna az eredményt. Ahogyan telt az idő, egyre jobban éreztük, hogy van rajtuk fogás, van területünk, ül az, amit előre kitaláltunk, rendben volt a védekezésünk és ez adott egy kis bátorságot ahhoz, hogy támadásban jobban kibontakoztunk. Volt két helyzetünk, eddig ezeket berúgtuk, most sajnos ez nem jött össze.

Dibusz Dénes

Nagy kár ezért az eredményért, több volt ebben a mérkőzésben, így a visszavágó nagyon nehéz lesz. Összességében pariban voltunk a Leverkusennel, az elején volt egy kis alárendeltség és nem tudtunk úgy kijönni néhány szituációból, ahogyan azt szerettük volna, gyorsan vezetést is szereztek. Húsz perc után viszont rátaláltunk arra, hogy mi működhet a Bayer ellen, utána már nem volt különösebb helyzetük. Azt éreztem, hogy többnyire meg tudtuk valósítani azt, amit szerettünk volna. Voltak jó lehetőségeink arra, hogy mögéjük kerüljünk, volt néhány helyzetünk és olyan lehetőségünk, amikből betalálhattunk volna. Semennyire sem volt benne jobban az ő játékukban a gól, mint a miénkben, sajnos itt a végén volt egy nagyszerű szabadrúgás és a kapufáról kipattanó labdára ők értek oda előbb. Elégedettek lehetnek ezzel az eredménnyel, mert az odavágón kétgólos előnyt szerezni az jó dolog nekik. Levonjuk a tanulságokat, a vezetőedző is arról beszélt most az öltözőben, hogy a második meccs más lesz és ha bármilyen kétely is volt a saját játékunkkal kapcsolatban, az a visszavágóra el fog oszlani. Az lesz a kulcs, hogy meg tudjuk-e szerezni a vezetést a hazai meccsen, onnantól indulhat egy új mérkőzés, de addig még van egy Puskás Akadémia elleni bajnoki. Gyorsan regenerálódni kell, rendbe kell tenni a fejeket, behúzni a hétvégi meccset és onnantól készülhetünk a visszavágóra.

Kristoffer Zachariassen

Nem kezdtünk jól, az első húsz-huszonöt percre gondolok. Később bátrabbak voltunk, voltak lehetőségeink, sajnos a kapufám nem ment be, és a második félidőben csalódást keltő eredmény született. A második félidőben jól játszottunk, de a Leverkusen jó csapat. Voltak jó támadásaink, veszélyes kontrákat vezettünk, egyre jobban játszottunk, jobban ki kellett volna használni a lehetőségeinket. A teljesítményünk nem volt rossz, de az eredmény sajnos kiábrándító.

Ryan Mmaee

Fel tudtunk nőni az ellenfélhez, ki tudtuk használni a hibáit, de peches gólokat kaptunk, nekünk is ki kell használni a lehetőségeinket. A gól után váltanunk kellett, ami sikerült, de az utolsó pillanatban kaptunk egy balszerencsés gólt. A visszavágón pontosabban kell játszanunk, és segítségünkre lesznek a saját szurkolóink is.

Kivonat: Csakfoci, Origo