A tegnapi EL-nyolcaddöntős meccs után a BayAréna mixzónájában kérdeztük Botka Endrét, Dibusz Dénest és Vécsei Bálintot.

Botka Endre

Védekezésben nagyjából megvoltunk, nagyon kár ezért a két gólért, főleg a másodikért, ami egy nagyon elkerülhető gól volt. Összességében azt kell mondjam, amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani, a labda nyilván nem volt olyan sokat nálunk, de megvolt az az egy-két helyzet, ami változtathatott volna a mérkőzésen, sajnos most nem mentek be. Tanulság, hogy lehet ezt akár egy kicsit bátrabban is, azért sebezhetőek, teljesen azt játszották, amire számítottunk, a védekezés, amit elterveztünk, az ült, a két gól nagyon bántó. A sárga lapom még inkább az, főleg egy ilyen hülyeség miatt, de abban a másodpercben nem tudtam helyesen dönteni, nehezen viselem az ilyen helyzeteket, ez van. Nyilván jobb lett volna az 1-0, azzal több esély lenne, de azt gondolom, van annyi a csapatban, hogy megfordítsuk ezt otthon. A labda többet volt náluk, így mi többet futottunk, állandóan járatták egyik oldalról a másikra, ez sokat kivett belőlünk, talán ez érződött az utolsó percekben. Nagyon sokat segített, hogy ilyen támogatásban volt részünk, az egész meccs alatt a fradistákat lehetett hallani, sok erőt adtak, bízom benne, hogy otthon tele lesz a Puskás Aréna és ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat.

Dibusz Dénes

Gyakorlatilag a két gólon kívül kaput eltaláló lövésük nem volt, talán egy-két helyzetecskét lehet mondani, amit kialakítottak, de istenigazából nem volt benne a játékukban a gól, főleg a második félidőben. Erősen kezdtek, ott érezhető volt, hogy ránk erőltették az akaratukat, de a félidő közepétől egy kiegyenlített mérkőzést láthattak a nézők, jobban benne volt, hogy egyenlíteni tudunk, mint az, hogy ők megszerzik a második gólt. Nem adódott sok lehetőség egyik csapat előtt sem, a biztonságot is szem előtt tartotta mindkét gárda. Az 1-0 egy olyan köztes eredmény volt, ami nekünk és nekik se volt túl rossz, ezért talán kicsit kivárásra is ment a játék. Sajnos a végén volt egy nagyszerű szabadrúgás, a kapufáról kipattanót pedig ők érték el előbb és befejelték. Így a 2-0 egy nagyon rossz eredmény, a játék képét tekintve és a párharc egészét nézve is. De nincs veszve semmi, a játékban lehet pozitívumokat találni, lesz mire építeni. Meg kell próbálni hazai pályán egy komoly hangulatú mérkőzésen kiharcolni a továbbjutást. Az első gólnál Demirbay hozta befelé, talán Abena volt szemben vele, úgy éreztem, hogy fogja a rövidet, de aztán mintha kicsit kifordult volna és mellette jött el a labda, kívülről megkerülve őt, talán egy kis külső is volt benne, el kell ismerni, hogy nagyszerű lövés volt. Ha picit előbb kilépünk, akkor talán nem tudja így ellőni, de ezen most már kár keseregni, a visszavágón kell erre jobban figyelni, mert az látszik, hogy szeretnek próbálkozni távoli lövésekkel, jó rúgótechnikájú játékosaik vannak. A rögzített helyzetek olyanok, amikre fel lehet készülni, a pályán is van idő rá, sajnos ott elaludtunk, nem reagáltunk a kipattanóra, majd meg kell néznem, hogy volt. A sorfal mellett hagytak három embert, gondolom, hogy az egyikőjük ért így oda korábban, fájó, hogy ilyen góllal alakult ki ez az eredmény, ami nem volt benne ebben a meccsben. Bízunk benne, hogy hazai pályán még jobb tempót tudunk menni, még jobban tudunk majd játszani, még bátrabban vállaljuk majd fel a párharcokat és a mi javunkra dőlnek majd el ezek a nüanszok.

Vécsei Bálint

Elég idegesítő, hogy így lett 2-0 a végeredmény. Megvoltak a helyzeteink, az első félidőben kapufánk is volt. Erre készültünk, hogy kevesebbet lesz nálunk a labda, de azért lehetett volna még bátrabban játszani. Amikor felvállaltuk, mindenki bátran kérte a labdát, olyan pozícióban volt, akkor ki tudunk jönni a Bayer presszingje alól is. A kapufára ők reagáltak hamarabb, az ilyen nüanszokon múlik, ebből is tanulnunk kell. A második meccsre úgy kell készülnünk, hogy hamar meg kell szerezzük a vezetést és akkor újra nyílt lesz a párharc. Dühítő, hogy pár centin múlott az egyenlítésünk, láttam, hogy ott van középen Zachariassen, Marquinhos adott egy olyan labdát, amit egyérintésből be tudtam játszani. Megismertük az ellenfelet, láthatjuk, hogy azért nem verhetetlenek, voltak helyzeteink, zavarba tudtuk őket hozni, látok azért esélyt a visszavágón. A meccs után beszéltük a csapattal, hogy nem éreztük jobbank a Leverkusent a Monacónál vagy a Trabzonnál. Otthon bátrabban kell majd letámadni, előrébb védekezni és nyomás alá helyezni őket.