Hazája sajtójában kérdezték Sztanyiszlav Csercseszovot.

Dolgozunk, harcolunk. Mi értelme lenne a hiányzókat mutogatni? Azzal kell dolgozni, amink ma van, az Európa Liga-kereten nem lehet változtatni, a sérültek helyére nem lehet egészségeseket nevezni. Hasonló gondjaink voltak a csoportkör alatt is, akkor sikerült alkalmazkodnunk. Sajnos múlt hétvégén döntetlent játszottunk a Mezőkövesddel, a helyzetek alapján nyernünk kellett volna. Mi több, 1-1-nél úgy érzem unfairül vett el egy gólt a VAR. Azelőtt is elvett már egyet… De ez már a múlt, a Bayer van a napirenden.

Ismerem [a Hertha edzőjét, Sandro Schwartzot], nem régen kommunikáltunk is, amikor megjelent, hogy Aissa Laidounit leigazolnák – ő végül a másik berlini csapathoz, az Unionhoz került. Azóta nem beszéltem vele. A Bayert mi tanulmányozzuk, látjuk, hogy erősödtek, leginkább Azmunnal, akit jól ismerünk, ő elkezdett játszani és gólokat szerezni. Nagyon jó focistáik vannak, ott van pl. a cseh különítmény. A Hertha elleni meccsen a gólt szerző Frimpong kiesett, gond nélkül pótolták. Mindkét szélen gyors játékosok állnak az edző rendelkezésére. Általánosságban a Leverkusen egy komoly ellenfél. Nem olyan rég a kapusedzőnk, Gintaras Stauce beszélt [a Leverkusen sérült kapusával], Lunyevvel, hogy az időjárásról, a megfelelő szállásokról kérdezze. Andrej sérült, a sérült játékosok hangulata pedig ritkán jó.

Nem a pénz, hanem emberek fociznak. Hiszek a srácaimban, mindent kiadnak magukból, magukért és a szurkolóinkért. Júliusban kezdtük az európai hadműveletet és már március van. A Ferencváros megérdemelten jutott az Európa Liga nyolcaddöntőjébe, még ha sokan nem is hittek abban, hogy ez sikerülhet. A mi dolgunk a munka és a magunkba vetett hit, az élet majd eldönti, ez mire lesz elég. [Boudjemaa és Sagal,] mindketten elég magas szintű játékosok, akiket nem tudtunk volna kölcsönvenni, ha nincs ez a különleges helyzet. De a FIFA engedélyt adott, így megszereztük őket ingyen, kivásárlási opcióval. Meglátjuk, hogy teljesítenek nyárig, aztán döntést hozunk. Még nem beszéltem velük a földrengésről, de lehet, hogy a jövőben majd felhozom a témát.

Sztanyiszlav Csercseszov