Attila mellett Lipcsei Petit és Szeiler Józsefet kérdezték az EL-nyolcaddöntőről.

Hajdu Attila

Valamennyi játékosunknak átlag feletti teljesítményt kell nyújtania a sikerhez. Amikor megejtették a sorsolást, arra gondoltam, remekül sült el, hiszen egy, a Bundesligában a középmezőnyhöz tartozó csapattal bőven felér az FTC tudása és rutinja is – sőt! Nincs kétségem afelől, hogy továbblép a Fradi, mert a játékosai nem ijednek meg a saját árnyékuktól. Mi annak idején Vincze Ottóékkal sem adtuk meg magunkat a Grasshoppers otthonában a Bajnokok Ligájában, noha az 1995 szeptemberi idegenbeli meccsünk előtt nem sokan fogadtak volna arra, hogy 3-0-ra nyerünk Svájcban. Később a csoportunkban 1-1-et érünk el a Real Madrid ellen az Üllői úton. E két eredménytől meghökkent Európa.

Lipcsei Péter

Mind a két csapat jó formában van. A Fradi vezeti az NB I-et, a Leverkusen a Hertha ellen nyert négy-egyre, biztos nagy önbizalommal várja a mérkőzést. A mi dolgunkat nehezíti, hogy meghatározó játékosok hiányoznak, de én bízom benne, hogy van olyan erős a mi keretünk is, hogy helytálljunk. Olyan eredményt kell elérni, hogy legyen esélyünk a visszavágón. Szerettem volna, ha nagyobb sztárcsapat, például a Manchester United, a Roma vagy a Juventus jön. Ebből a szempontból a Leverkusen kellemes ellenfél, de a Bundesliga teljesen más szint, nem lesz sétagalopp. Ha el tudnánk érni a döntetlent, akkor hazai pályán a Puskás Arénában ötven-hatvanezer szurkoló előtt tovább tudna jutni a Fradi.

Szeiler József

Ha a Fradi a teljes keretével tudna kiállni a Leverkusen ellen, akkor is nehéz dolga lenne. Pont olyanok sérültek meg – Tokmac, Besic, Pászka – akik egyébként a kezdőcsapatban játszanak. Ha a Leverkusenben mondjuk Moussa Diaby, Wirtz, Frimpong, Tapsoba nem játszana, akkor az teljesen más együttes lenne. Sajnos olyan játékosok hiányoznak a Ferencvárosnál, akiket nem könnyű pótolni

NSO, Ripost