Xabi Alonso és Florian Wirtz állt a média rendelkezésére az Európa Liga nyolcaddöntő odavágója előtti sajtótájékoztatón.

Xabi Alonso

Furcsa az időjárás, de rendben edzettünk, felkészültünk a holnapi mérkőzésre, jó állapotban van a csapat. Florian igaz, hogy fiatal, de nagyon intelligens, tudja, hogy mikor hozhat egyéni döntéseket és mikor kell az edzői utasításokat követnie, meccsről meccsre egyre jobban megy neki és ez abban a pozícióban, ahol játszik, kiemelten fontos. Frimpong jobban érzi magát, holnap a rendelkezésünkre áll majd. Bakkerre is vonatkoznak a szabályok, mindenkivel egyénileg megbeszéltük, hogy ezek betartása fontos, vele is, holnap ott lehet a csapatban. A Ferencváros csoportelsőként jutott tovább, hasonló rendszerben játszik, mint a Monaco, jó játékosaik vannak, ezért a legjobbunkat kell majd nyújtani a két meccsen. A tavalyi leverkuseni meccset láttam, érdekes volt, mert többen most is a Ferencvárosban játszanak abból a csapatból. Tisztelettel vagyok a Ferencváros felé, csak akkor juthatunk tovább, ha a legjobbunkat nyújtjuk.

Florian Wirtz

Fizikailag rendben vagyok, élvezem a játékot. Mindegy, hogy én vagy a társak lövik a gólokat, a célunk a döntő, de most a soron következő mérkőzésre koncentrálunk. Követem a taktikai utasításokat, de örülök, hogy bizonyos helyzetekben szabad kezem van, igyekszem a képességeimet kihasználni ilyenkor, hogy a taktika adta lehetőségeken belül a legjobb döntést hozzam. Nem emlékszem tisztán a tavalyi gólomra, sok minden történt azóta. Xabi Alonso alatt erősebb a támadójátékunk és több gólt lövünk, jobban kijönnek az egyéni képességek. Egyre többet játszom a sérülésem után, szeretnék visszakerülni a válogatottba. Nekem és a társaimnak is fontos, hogy jövőre is ott lehessünk az európai kupák egyikében, de most a Ferencváros elleni meccsre kell még koncentrálni.