Botka Endre nem lenne elégedett az előző szezonban elért leverkuseni eredménnyel. Itt volt Hajnal Tamás és Gera Zoltán is – Gerzson a holnapi tévés közvetítés vendége lesz, ha minden igaz.

Úgy gondolom, hogy a Monaco és a Fradi nagyon más csapat. A Monacóval két hasonló meccset játszottunk, az jól esik, hogy Xabi Alonso jó csapatnak tart minket. De mások vagyunk, ha másban nem is, a színekben biztos. A mi színünk zöld-fehér, ők piros-fehérek. Úgy gondolom, hogy a Monaco és a Leverkusen párharca nyílt sisakos meccs volt, teljesen mindegy, hogy mi vagy a Leverkusen mit játszott a Monacóval. Holnap célfutballt fogunk játszani, fel leszünk készülve erre. Aki a keretben van, aki eljött velünk, az bevethető. Minden csapat megküzd hasonló problémákkal, mindenütt vannak hiányzók, két fiatalt is elhoztunk, akik szintén bevethetők. Tudjuk, milyen felállásban játszunk majd holnap, a cseréket pedig majd meglátjuk. Az ember minden meccsből tanul, de a holnapi meccshez nem az orosz – német válogatott meccsből kell kiindulnunk. Egyszerű, Besic és Laidouni nagyon fontos játékosok, de megvannak a posztra azok, akikkel pótoljuk őket: Esiti, Vécsei, Zachariassen és Gojak. Fel vannak készülve a játékosaink. Egyetértek Peter Stögerrel, a Leverkusen az esélyes – de ez nem jelent majd semmit a meccsen. Még ma van egy edzés, holnap is még kell új döntéseket hozni, ezért korai lenne a holnapi meccsről beszélni részleteiben. Holnap nyolcaddöntőt játszunk, nem tudom értelmezni a nyomás szót ebben a helyzetben, magunkra kell koncentrálni és a legjobbunkat nyújtani az ellenfél ellen, aki meg persze ezt meg akarja majd nehezíteni. Gyors, érdekes, fiatal és jó csapat a Leverkusen, felkészültünk belőlük, a másfél évvel ezelőtti meccsekből kiindulni azonban nem lehet. Bízom benne, hogy érdekes meccset játszunk majd.

Sztanyiszlav Csercseszov

Mindenki tudja, hogy vannak hiányzóink, de ezért van minden posztra két hasonló képességű játékos, a holnap játszók is úgy fognak teljesíteni, mint a kiesők. Nem mondanám, hogy feszültek vagyunk, eddig tavasszal igazán erre a párharcra készültünk, ez benne volt a fejekben. Mindenki tudja, mit kell holnap csinálnia, bízom benne, hogy sikeresen fogunk teljesíteni, jó eredményt érünk el. A 2021-es idegenbeli eredménnyel nem lennék elégedett, hisz kikaptunk, a hazaival igen. Egy dolgot nem tudok kiemelni az ellenfélből, persze kielemeztük őket videón. A 2021-es meccsek egyfajta kiindulási alapot jelentenek, de azóta jobbak, kompaktabbak és céltudatosabbak lettünk. Az eddigiek alapján nem meglepő, hogy sokan jönnek a fradisták, hála Istennek, Monacóban például hazai pályát teremtettek. Biztos vagyok benne, hogy holnap is halljuk őket. Mindig jó topjátékosok ellen játszani. Láttuk, hogy gyors, jól cselező játékosok vannak a Leverkusenben. Fel vagyunk készülve, csapjunk össze holnap!

Botka Endre