Varga Zsolt kijelölte csapatát – őt, valamint több pólósunkat – Fekete Gergőt, Jansik Szilárdot, Szakonyi Dánielt és Varga Dénest – is kérdezték.

Galéria: FTC vízilabda, MVLSZ

A nemzeti csapat keretében clubunkat képviseli: Szakonyi Dániel, Vogel Soma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán és Vigvári Vendel – a teljes névsor: MVLSZ

Varga Dénes

Varga Zsolttal előre megbeszéltük, hogy most nem leszek az utazó keret tagja – mondta a Sportálnak Varga Dénes, a magyar vízilabda válogatott olimpiai bajnok játékosa. – Az Európa-bajnokság óta többször beszéltünk arról a szövetségi kapitánnyal, hogy legyek tagja a válogatott keretének. Ezzel kapcsolatban nekem is volt elképzelésem, mert az előttünk álló négy világverseny harminchat esztendősen soknak tűnik. Abban maradtunk, hogy amikor lehetőség van rá, akkor a fiatalok kipróbálása kerül előtérbe, engem pedig pihentet – tulajdonképpen most ez történik. Az eredeti tervek szerint még az edzésekre sem jöttem volna, de miután nincs sok idő az olimpiáig, bizonyos folyamatokat el kellett kezdeni, a közös tréningek pedig jó alkalmat adtak erre.

Varga Zsolt

Sosem könnyű összerakni a csapatot, de a Ferencvárosnál töltött időszak némileg felkészített az ilyen pillanatokra. Lelkileg kevésbé megterhelő, inkább az volt a nehéz, hogy tényleg jó döntéseket hozzak a csapat kialakításánál. Öt mérkőzéses torna vár ránk, ahol egyszerre fontos az eredmény, és az, hogy mindenkinek elég pihenőidőt adjunk. Az is fontos, hogy a tavalyi Európa-bajnokságon szerepet kapó játékosokat most egy másik világversenyen is lássam: kíváncsi vagyok, hogyan tudnak beilleszkedni, és mekkora szerepet vállalnak a kiélezettebb pillanatokban.

Bővebben: EuroSport, Fradi.hu, Sportal, VLV