Erről többek között Jansik Szilárdot és Varga Zsoltot is kérdezték.

Beszámoló: VLV – 1 | 2
Galéria: FTC vízilabda, MVLSZ: 1 | 2, VLV: 1 | 2 | 3

Az MVLSZ Jansik Szilárddal beszélgetett:

Szilit a Nemzeti Sport is kérdezte:

Milyen érzésekkel tértek haza Belgrádból az egygólos vereség után?
Szomorúak voltunk, hogy nem sikerült pontot szereznünk, ám annak örültünk, hogy méltó partnerei voltunk a világsztárokkal felálló Novi Beogradnak, amely a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásában ezüstérmes lett. A rossz kezdés után hamar felvettük a mérkőzés ritmusát, és a nagyszünet után már a mi akaratunk érvényesült, több labdánk is volt ahhoz, hogy ellépjünk kettővel. Sajnos nem sikerült, és bár a győzelemhez is közel álltunk, üres kézzel kellett hazajönnünk.

Azt kapták a Novi Beogradtól, amire számítottak?
Igen, mert jól ismerjük a belgrádiak játékát nyilván ők is a miénket. Az egész európai mezőnyre elmondható, hogy kevés újdonságot tudnak már mutatni egymásnak a csapatok, mert sokat játszanak egymás ellen, és videófelvételek is rendelkezésre állnak. Talán azzal lepett meg minket a Novi Beograd, hogy a vártnál is erősebben kezdett, de a csapatunk tartását mutatja, hogy gyorsan fel tudtunk állni háromgólos hátrányból. Dolgoznunk kell azon, hogy már a mérkőzések elejétől megfelelően koncentráljunk.

Milyen tanulságokkal szolgált a mérkőzés?
A budapesti találkozóval ellentétben ezúttal teljes kerettel állt ki a Novi Beograd és bizakodásra ad okot, hogy a hazai kétgólos győzelem után idegenben eggyel kaptunk ki, tehát összességében pozitív a mérlegünk. Ez a két mérkőzés azt igazolta, hogy közel vagyunk a végső győzelemre is esélyes szerb sztárcsapathoz, vagyis bármelyik riválissal fel tudjuk venni a versenyt. Szeretnénk a nyolcas döntőben ismét találkozni a belgrádiakkal, mert az azt jelentené, hogy legalább az elődöntőig eljutottunk.

A VLV-nek Varga Zsolt nyilatkozott:

A Mai helyzetben Varga Zsolt és Madaras Norbert is vendégeskedett: