Hokisaink támadóját kérdezték az elődöntő előtt.

Az alapszakaszban négyből négyszer idegenbeli siker született a DVTK Jegesmedvék elleni találkozóitokon; ehhez képest a Tüskecsarnokban lejátszott negyeddöntős meccseket mind behúztátok. Miben látod a változást a szezon korábbi szakaszához képest, hogy ez most sikerült?
Ez egy eléggé összetett kérdés. A rájátszást és az alapszakaszt eleve nehéz összehasonlítani. Mindig nagy öröm hazai pályán játszani a saját szurkolóink előtt, és az alapszakaszban is igyekeztünk minél jobban kiszolgálni őket, de sajnos nem mindig jött ki úgy a lépés. A rájátszásra azt gondolom, hogy jobban összeállt a csapat, a szurkolóink ugyanolyan lelkesedéssel biztattak minket tovább és a playoff-mérkőzéseinken nagyon jó hangulat volt a csarnokban, amiből sok erőt tudtunk meríteni.

A negyeddöntős meccseken nem szereztél pontot. Változott a szereped a csapaton belül a rájátszásra?
Nem volt róla szó, hogy más szerepet szánnának nekem a rájátszásra. Ugyanazok az elvárásaim vannak magammal szemben, mint az alapszakaszban voltak és az edzőimnek is szerintem. Ismernek, tudják, hogy mire vagyok képes és azt is várják, hogy kihozzam magamból a maximumot, de a szezonnak ebben a részében a csapatot kell előtérbe helyezni. Viszont minden meccsen kaptam elég lehetőséget, amin próbáltam segíteni a csapatot, ahogyan tudtam. Igyekszem nem görcsölni ezen és remélem, ha felszabadultan, teljes odaadással tudom játszani a saját játékomat, akkor a pontok is jönni fognak.

Az előző szezonban még Kangyal Balázs csapatában játszottál, most az ellenfél edzője lesz. Mennyiben másabb az idei BJAHC a tavalyi MAC HKB-hoz képest?
Nem hinném, hogy olyan nagy változások történtek volna a BJAHC-nál. Az előző két évben is azt gondolom, hogy volt a csapatban potenciál, idén azokhoz a szezonokhoz képest szerintem sikerült az alapszakaszban kiegyensúlyozottabban játszaniuk, míg a többi csapatnál azért idén voltak hullámvölgyek.

Bővebben: Jégkorongblog