Labdarúgó csapatunk vezetőjével, Orosz Pállal beszélgettek a SportRádió Hazafutás műsorában – a csapatot sújtó sérülésekről is szó esett, így Samy-éről is.

A Sportrádió Hazafutás című műsorában ezúttal Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója volt Szegő Tibor műsorvezető vendége. A fő téma a Leverkusen elleni Európa Liga-nyolcaddöntő volt, de szóba került a rengeteg sérült és Carlos Auzqui is.

Az első téma természetesen a múlt pénteki Európa Liga-sorsolás volt, amelyen a Leverkusent kapta nyolcaddöntős ellenfélnek a Ferencváros. „Nem kívánságműsor volt, hogy ki lesz az ellenfelünk a nyolcaddöntőben, itt már csak erős, vagy erősebb csapatokat kaphattunk. Az persze előny, hogy a Leverkusennel tavaly már játszottunk, ismerjük a csapatot. Természetesen az a célunk, hogy továbbjussunk, de zárójelben azért megjegyezném, hogy a játékoskeretünk értéke negyvenhárom millió euró, az övék pedig négyszáztizenhat millió, nyilván nem mi vagyunk az esélyesei a párharcnak” – kezdte Orosz Pál.

Ezt követően szóba került a szurkolók igénye – sokan örültek volna, ha a Manchester United vagy éppen a Juventus ellen játszik majd a Fradi a Puskás Arénában… „Ez egy kétélű fegyver. A szurkolók nyilván szeretik, ha minél nagyobb csapat az ellenfél, amelyet sztárjátékosok alkotnak, de ha most azt mondom, van esélyünk esetleg továbbjutni, akkor ez például a Manchester United ellen már kevésbé lenne így” – reagált a vezérigazgató, majd a továbbjutási esélyekről és az ellenfélről beszélt. „Mi vagyunk a Ferencváros, minden mérkőzésre úgy kell odaállnunk, hogy nyerni szeretnénk, tovább szeretnénk jutni. Ha nem így állnánk hozzá, akkor most nem arról beszélgetnénk, hogy Európa Liga-nyolcaddöntőt játszhat a Ferencváros. A szakmába én nem szívesen megyek bele, de nyilván változott a Leverkusen játéka Xabi Alonso érkezése óta, viszont a játékosállomány nagyjából ugyanaz, így van fogalmunk róla, mire képesek.

Ezután lapunk korábbi cikke került szóba, amelyből kiderült, mennyi ország és mennyi kontinens képviselteti majd magát az FTC–Leverkusen párharcon. „Ebből is látszik, mennyire megváltozott a futball. Ez már egy üzlet is, liberalizálódott játékospiac van, ilyen szempontból az országhatárok már nem léteznek. Persze, az lenne a legjobb, ha a Fradi csak magyar játékosból állna, vagy minél több magyar lenne, de nekünk az a dolgunk, hogy megfelelő módon képviseljük a magyar labdarúgást. Az, hogy tizenhat közé jutottunk a Fradival, alátámasztja ezt a munkát.

A beszélgetés két kényes témával folytatódott. Előbb a sérülésekről, majd az ittasan balesetet szenvedő Carlo Auzquiról beszélt Orosz Pál. „Van bőven sérült játékosunk… Owusu, akit kifejezetten azért igazoltunk, hogy az Európa Ligában a segítségünkre legyen, már az Újpest elleni derbin megsérült. Kisvárdán Besic sérült meg, most pedig Samy Mmaee szenvedett súlyos sérülést a Debrecen ellen…” „Auzqui esetéről nehéz mit mondani. Mindenkinek a saját döntése, hogyan intézi a dolgait, de elkövetett egy hibát. Balesetet szenvedett, nem volt méltó a Fradihoz.

Kivonat: NSO