Az MLSZ utólag se büntette meg a sérülést okozó debrecenit, a Zachariassen elleni durva szabálytalanság se vont maga után komoly büntetést.

Miután nem mi voltunk a vádlottak, így várható volt, hogy az MLSZ FB nem lesz túl szigorú. Valóban így is történt, a testület utólag se gondolta úgy, hogy el kellene tiltania a Samy Mmmaee-nek hátulról, nyújtott lábbal, a labda megszerzésének esélye nélkül becsúszó és sérülést okozó debreceni hentest.

Olcsón úszta meg a kiállított debreceni Mance is, aki mindössze 1 meccset kapott, miután a labda megszerzésének esélye nélkül, hátulról megrúgta Zachariassent – itt érdemes megjegyezni, hogy az M4 Sport kommentátora érthetetlen módon elkésett becsúszásról beszélt, miközben a debreceni játékos felemelt lábbal, térden rúgta Kristoffert. Ez utóbbi különösen akkor érdekes, ha hozzátesszük, hogy ugyanezen az ülésen a szintén, hátulról, a labda megjátszásának esélye nélkül, de nem felemelt lábbal szabálytalankodó NBII-es játékost, Torvund Alexandert két meccsre meszelték el.