A visszajátszók mellett a Fradi II új igazolásai is bemutatkoztak, végül a fiatalok hozták a győzelmet.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 22. forduló
Ferencváros II 2-0 (0-0) Dunaújváros FC
Gólok: Manner (79.), Bagi (83.)

Őri – Kaján, Almássy (Cubra, 24.), Chyreme, Lukács (Bagi, 77.) – Boudjemma, Sigér – Varga Z. (Trimboli, 64.), Manner, Redzic – Bassey

Bár Dunaújvárosban kaotikus meccsen 5-5-öt játszottunk, a pénzügyi nehézségek következtében elsősorban fiatalokkal felálló piros-fehérek ellen ezúttal kötelező volt a győzelem. Nálunk Boudjemma, Bassey, Sigér és Redzic is pályára léptek, illetve bemutatkozott Chyreme és Trimboli is.

A meccs elején Sigér lőtt egyet, majd a vendégek találták el a felső lécet, ami a félidő végén Sigérnek is sikerült. A 23. percben sérülés miatt le kellett cserélni Almássyt, helyére Cubra állt be.

A második játékrészben Kaján keresztbe tartó lövésébe nem tudott középen senki beleérni, illetve Bassey ollózott fölé. Mellettük elsősorban Redzic kezdeményezett, de próbálkozásait rendszerint blokkolták. A 79. percben Manner lőtt bő 20 méterről, a labda laposan a bal alsóba zúdult, 1-0, 4 perccel később pedig Trimboli gurított középre, és Bagi passzolt közelről a kapuba, 2-0.

A 17, illetve 16 éves gólszerzőink mellett Sigér, majd Redzic voltak a legaktívabbak, Boudjemma pedig igyekezett nem megsérülni. Bassey elöl ritkán kapott labdát, hátul Chyreme egyelőre megszeppenve játszott, Trimboli pedig 25 percet kapott az ismerkedésre.

Folytatás jövő vasárnap 11-kor a Honvéd II otthonában.

Korolovszky Gábor

Egy nagyon szervezett, szűken védekező dunaújvárosi csapat ellen játszottunk. Nehéz volt őket megtörni, kicsit pontatlanabb is volt az első félidei játékunk, de a második játékrészben tudtunk váltani. Nagy öröm, hogy a 16 éves Bagi Ádám és a 17 éves Manner Balázs szerezte a góljainkat, hiszen az NB III arról is szól, hogy a fiatalok minél több lehetőséget kapjanak. Fontos győzelmet arattunk, köszönhetően annak is, hogy a hozzáállásunk végig szinte tökéletes volt.

Fradi.hu