A sérüléshullám miatt van min gondolkodnia a labdarúgó csapatunk szakmai stábjának.

Kár, hogy nem tudtunk nyerni. Megvoltak hozzá a helyzeteink, megérdemeltük volna. Ugyanakkor csak magunkat hibáztathatjuk, hogy nem találtunk be többször. Szöglet után kaptuk a gólt, ez a gól pedig erőt és hitet adott az ellenfelünknek.

Azt preferálnám, ha az Európa Ligában hazai pályán kezdenénk, de amennyire tudom, idegenben fogunk. Ha így, hát így. Sokkal fontosabb, hogy milyen állapotban közelítünk ezekhez a meccsekhez. Sajnos elvesztettük két kulcsjátékosunk, mindketten védekező középpályások. Laidouni Németországba távozott, Besic pedig súlyos sérülést szenvedett: már meg is operálták Innsbruckban, az év vége előtt aligha fog visszatérni. Tokmac is sérült most, akárcsak az újonc Owusu, akit sikerült neveznünk az EL-re. Egy másik új játékosunkat, Baráth Pétert, aki nemrég érkezett Debrecenből, már nem sikerült benevezni – de amúgy is gondja van a lábával. Úgyhogy van min gondolkodnunk. Laidounit a Bundesliga egyik élcsapata akarta leigazolni, az Union. A Bayern Münchennel harcolnak, a Bajnokok Ligája indulásra hajtanak. Hogy akadályozhattuk volna meg Aissát abban, hogy oda igazoljon? Az EL-nyolcaddöntőben mindent megteszünk majd, a sorsolás előtt felesleges esélyeket latolgatni. Várunk, aztán meglátjuk.

A sportigazgatónk, Hajnal Tamás is megkérdezett Dzjubáról. De ő nagyon okos és pontosan tudja, hogy pénzügyileg mik a határaink. Artem igényeinek nem tudtunk volna megfelelni, így sok sikert neki a Lokomotív Moszkvában. Az[, hogy a Zenit két brazilját, Claudinhót és Malcolmot honosították,] a Ferencvárost semmiben sem segíti [nevet]. Ez az ő dolguk. De ha csak valami el nem kerülte a figyelmemet, ők olimpiát nyertek a brazilokkal. Nem igazán értem, hogy kerülhetnének be az orosz válogatottba. De ha valamely, számomra ismeretlen okból ez lehetséges, akkor, persze, erősítenék az orosz válogatottat.

Sztanyiszlav Csercseszov