A norvég foci nagy magyar doyenjével, Kovács Péterrel készített interjút az nb1.hu, a mi norvég játékosaink is szóba kerültek.

Tokit jól ismerem, együtt játszottunk a Strömsgodsetben, juniorjátékosok voltak Martin Ödegaarddal, talán együtt is jöttek fel az első csapathoz. Toki már akkor is nagyon gyors és gólerős volt, bár a formája akkor még ingadozott. De ő is felnőtt, megkomolyodott, és meghatározó alakja lett a Fradinak. A válogatott szempontjából nagyon nehéz dolga van, hiszen támadóként csatárt vagy szélsőt szeretne játszani. De a válogatottban ott van ugye Haaland, illetve Alexander Sörloth, aki Karim Benzemával holtversenyben harmadik a La Liga góllövőlistáján. Szintén kerettag Joshua King a Fenerbahcéból, és érdemes szólni Jörgen Strand Larsenről is, aki nemrég igazolt a Celta Vigóba, ahol rögtön kulcsember lett. Tokinak nagyon nehéz lesz bekerülnie az erős konkurencia miatt a válogatottba.

Zachariassennek szerintem könnyebb lehet, hiszen középpályásként nagyon sokat fut, jól védekezik, jól támad, gólokat rúg, ez pedig imponáló lehet a szövetségi kapitány számára, aki a legutóbbi, finnek elleni meccsen már pályára is küldte. Zachariassennek tehát sokkal jobbak az esélyei, Tokiról pedig nem mondanám, hogy esélytelen, de nagyon kevés esélye van, hogy bekerüljön a keretbe. De nem azért, mert rossz futballista, hanem, mert nagyon jó futballisták vannak előtte.

Kovács Péter

(Juha Pál teljes interjúja: nb1.hu)