A közismerten Fradi-gyűlölő riporter nem tud leszállni a hülyeség vonatról.

Van egy furcsa jelenség a magyar sportmédiában. Egri Viktornak hívják. Köztudomású róla, hogy mennyire gyűlöli a Fradit, félreértés ne essék, ezt nem csak mi gondoljuk így, hanem még saját kollégái is ezen élcelődnek vele a beszélgetős műsorokban és ő ugrik is rá rendszeresen.

A különleges persze nem az benne, hogy utálja a Fradit, hiszen ilyenből van egy pár az újságírók között, hanem hogy bármennyire is rühellnek minket más csapatok szurkolói, Egrit ők sem szeretik. Hogy ennek arroganciája vagy a már-már legendás tájékozatlansága és tévedései az oka azt mindenki döntse el maga, mindenesetre szellemiségét jól tükrözi az alábbi szó szerinti idézet: „A sportújságíró, ha magyar sikernek örül, a kormánynak csinál propagandát.

Hősünk nem tétlenkedett hétvégén sem és a Fradi – Dózsa meccs estéjén már tweetelte is felfedezését, miszerint a Fradi-tábor orosz zászlót jelenített meg a szurkolói látványban (ezzel nem volt egyedül, lásd alább). Majd miután többen felhomályosították, hogy ezek a Rapid Wien eredeti színei és a koreóban egyértelműen ott van a Rapid egyik ultracsoportjának, a Tornadosnak a neve – a látvány apropóját is az adta, hogy a közelmúltban volt a Green Monsters – Tornados barátságkötés 15. évfordulója -, egy kínos magyarázkodás után törölte az egészet.

Gyorsan eljutott a nácizásig is… – magáévá tette az elvtársai által kreált mondást: „…de minden fradista fasiszta!”.

Ezután olvasgatta a hülyeségén röhögő cikkeket, szurkolói kommenteket, amitől feltámadt benne a sértett önérzet, majd a Facebookon folytatta, amit elkezdett. Itt már nemcsak odáig süllyedt, hogy szerinte a B-Közép előre az ő félrevezetésének is a szándékával tette így ki a színeket (nem kis előrelátásról tesznek mindenesetre tanúságot Hamberger Ádámék, hiszen már 2018-ban is teljesen hasonló koreográfiával köszöntötték a rapidosokat), hanem Rebrov távozásában és Csercseszov kinevezésében is „ukrán – orosz fordulatot” volt képes látni. Azt hogy nem emlékszik rá, hogy közben volt egy – igaz, csak fél éves – Stöger-éra is, azt ne kérjük rajta számon, hiszen végülis csak a szakmája ez, amiért fizetést kap.

A legnagyobb baj nem azzal van persze, hogy ez a szánalmas bohóc hogyan magyarázkodik, hanem azzal, hogy ő és harcostársai „feljelentése” nyomán Ukrajnában ismét van egy hazug hír, aminek nyomán fenyegetni, netán bántalmazni lehet a magyarokat, nyugaton meg azonosítani minket a véres bűnök sorát elkövető orosz hadsereggel.

Az embernek nehéz elképzelni, milyen emberek lehettek azok, akik előbb a nyilasoknak, később a kommunistáknak jelentgették fel az embereket. Nem a megfélemlítettekre, hanem az önként és dalolva jelentő, feljelentő spiclikre gondolunk. Most már könnyebb a dolgunk, elég ha Egri Viktorra gondolunk…

Az internet memóriája szerint valószínűleg a 444 indította be a lavinát, amit könnyen el lehetett volna hárítani, lehet elég lett volna az MTK-ultra munkatársat (aki nem is olyan régen azon sajnálkozott, hogy már egy jó zsidózás sincs a Fradi meccsein…) megkérdezni, hogy oltári baromságot írnak-e vagy sem, lásd: „Ezúttal az együttes hagyományos zöld-fehér lobogójába oltva fehér-kék-piros trikolort is megformáltak„. Aztán inkább törölték a cikket (itt még elérhető), majd másnap utólag magyarázták a bizonyítványt. Ahogy Hamberger Ádám nyilatkozta az eset kapcsán: „A 444 nagyon szereti hangoztatni, hogy ellenőrzik a tényeket, ez most úgy látszik nem annyira sikerült„.

Egrihez hasonlóan nagyot ment a Csehszlovák Kém néven futó elmebeteg, aki már oroszbarát provokációként, az ’56-os forradalomra és hőseire hozott szégyenként hivatkozott az esetre és minden ezt cáfoló tényt az általa jelzett moderálási alapelvek szerint – „És most szólok, figyelmeztetés nélkül kib*szok mindenkit aki belémáll.” – törölt (ezek a hozzászólások voltak többségben, ahogy az látható is a poszt által kijelzett számokon). Igazából csak azt adta, ami a lényege, hiszen már korábban is meggyűlt a baja a tényekkel, eddigi „dicső” médiamunkásságáról ide kattintva tudtok tájékozódni.

Amikor Bőtös és Egri agymenéseire érkeztek a tényekkel alátámasztott cáfolatok, akkor porszem került a gépezetbe, de gyorsan megoldották, mondván a piros-kék – az Erster Wiener Arbeiter Fußball Club színei voltak ezek, ma is látható a Rapid Wien címerében – nem domináns színe a bécsieknek, nem használják azt igazán, se a klub, se a szurkolók, ennek szemléltetésére pedig olyan képet mutattak a nagyérdeműnek, amelyen nem igazán fedezhető fel ez a két szín. Persze lehet, hogy véletlenül… De ha megnyitjuk például a Tornados honlapját, majd ott az idei szezon fotóit böngésszük, akkor nehéz olyat felfedezni, amelyiken nem tűnik fel a piros-kék, ellenben látszik, hogy: több ilyen szurkolói látványt is bemutattak, a szurkolói dobon is ott van, igen sok ilyen lengetős zászlót használnak, a Rapid-stadionban a kápó állványára is Erster Wiener AFC zászlót tesznek ki és még folytathatnánk a sort hosszan. A hivatalos dolgokról meg csak annyit, hogy a Rapid idei harmadik számú meze piros-kék, az Allianz-stadion lelátóján a zöld-fehér-piros-kék-fehér-zöld vonalazás fut végig a kapu mögötti szektorokon.

Arról pedig mélyen hallgatnak, hogy a Fradi-tábor gyűjtést szervezett a háború miatt menekülők megsegítésére, clubunk pedig Ukrajnából érkező fiatal sportolókat fogadott be.