A dózsások korábbi játékosai nem túl optimistán várják a mai derbit.

Juhász Péter, az Újpesti Dózsa hétszeres bajnoka

Nem sok jóra számítok. Szurkolok a csapatnak, de a Ferencváros az esélyes. Olyan sok játékosa van, hogy két ugyanolyan ütőképes, az Újpestnél erősebb csapatot is ki tudna állítani. Nagy nyomás lesz a védelmen, és akkor lehet esély, ha a hazaiak nem veszik igazán komolyan a mérkőzést. Igaz, ha megtelik a stadion, a közönség nem engedi, hogy a Fradi félvállról vegye a meccset. Egy pont sokat jelentene az Újpestnek, bravúr lenne a döntetlen.

Nagy László, az Újpesti Dózsa olimpiai bajnok középpályása

Bízom bene, hogy egy nagyon jó, hangulatos mérkőzést látunk majd, hiszen a derbi mindig derbi – bárhol is álljon a két csapat a tabellán. Az Újpest szempontjából biztató, hogy győzelemmel kezdtük a tavaszt, de persze, így is a Fradi az egyértelmű esélyes. Csak egy masszív, pontos, egymást kisegítő védekezéssel lehetünk eredményesek, de nem szabad sündisznóállásba vonulnunk, mert az önveszélyes taktika lenne, gyors kontratámadásokat is kell majd vezetnünk. A Manchester United legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson mondta egyszer: „akkor igazán jó egy csapat, ha heten-nyolcan védekeznek, és heten, nyolcan támadnak”. Erre a mai Újpest még nehezen képes, éppen ezért már egy döntetlen elérése is nagyszerű eredmény lenne!

Sebők Vilmos, az Újpest FC korábbi válogatott védője

Sajnos a derbi évek óta nem nevezhető rangadónak köszönhetően annak, hogy a Fradinak nagyon komoly jelene, és úgy néz ki, nagyon komoly jövője van. Az Újpest ezzel szemben évek óta csak vegetál. A jelenlegi költségvetésünkkel annak is örülnünk kell, hogy évről évre sikerül meghosszabbítani az NB I-es tagságunkat. A paksi és a zalaegerszegi győzelme ellenére a Fradi még láthatóan nincs csúcsformában, éppen ezért abban mindenképpen reménykedhetünk, hogy szorosabb eredmény születik, mint legutóbb… Legyen egy igazi rangadó, mert ennek mindenki örülne – klubhovatartozás nélkül… Számomra a legemlékezetesebb derbi egyértelműen az 1998 tavaszán lejátszott mérkőzés volt. Az én tizenegyesgólommal szereztünk vezetést, 1-1 lett a végeredmény, amely számunkra egy győzelemmel felérő döntetlen volt. Hiszen e pontszerzéssel – három fordulóval a vége előtt – sikerült megőrizni a 6 pontos előnyünket, amely gyakorlatilag azt jelentette, hogy megnyertük a bajnokságot…

Mandiner, NS