Hajnal Tamás percekkel azután, hogy leigazoltuk Frederiksent, érkezett meg az M4 Sport stúdiójába, ahol sok érdekességet elmondott az átigazolásokkal kapcsolatban.

Sportigazgatónk elmondta, hogy az Európa Liga szereplés miatt gyorsabban kellett dolgozniuk, hiszen holnap estig le kell adni a három helyen megváltoztatható nevezési listát. Erre, mint mondta, Abena, Owusu és Frederiksen érkezésével felkészültek. Bolival elmondása szerint ezután kevéssé számolnak, próbálták eladni, több klub le is igazolta volna, azonban ezekre a megkeresésekre Franck nemet mondott. Ryan Mmaee egy megfelelő ajánlat esetén nyáron akár távozhat is, tavasszal pedig tárgyalnak a lejáró szerződésű játékosok hosszabbításáról, ezek is befolyásolják majd a nyári terveinket.

Laidounit Esitivel és Gojakkal tervezték pótolni, a bosnyák azonban megsérült Spanyolországban, az edzőtábor alatt. Emellett nagyon sok jelölttel tárgyalt a Fradi a box-to-box poszton januárban, ezek egyelőre nem vagy nem eredményesen zárultak le, így „aktuálisan ezt a posztot nem töltöttük be, de a keretünk azon a poszton is megfelelő„, „nyáron tudunk majd ott reagálni„.

Az Union Berlin Spanyolországban kereste meg a Fradit Aissa kapcsán, mivel tavaly megpróbáltunk egy védőt elhozni tőlük, így Tamás már ismerte a klub sportigazgatóját. Ez a védő, kis kutakodás után egyértelműen a most 24 éves Rick van Drongelen volt, aki tavaly januárban a Mechelenbe, míg nyáron a másodosztályú Hansa Rostockba igazolt a berlini csapatból, mindkét esetben kölcsönbe. Hajnal Tamás azt is elmesélte, hogy Aissa 2020 nyarán csak nagyon komoly győzködés után igazolt hozzánk, mert miután nem sokkal korábban a Swanseabe igazolása (ott már orvosi vizsgálaton is részt vett) meghiúsult, további ajánlatokra várt.

Ez, hogy a magyar bajnokság a Fradi sikerei ellenére sem vonzó mindenkinek, a mai napig probléma, Laidouni pótlására szerettünk volna például egy játékost elhozni, de miután egy LaLigás ajánlata is volt, már nem tudtunk mit tenni. Hogy ki volt ez a játékos, arról nem beszélt a sportigazgató, az azonban megjegyzendő, hogy az általunk figyelt Selim Amallah épp tegnap igazolt egymillió euróért a Real Valladolidba.

Abenát már a Slovanba igazolása előtt is figyeltük, Owusura a selejtezőpárharcban figyeltünk fel. Az, hogy Abenát már a télen megszerezzük, lényegesen egyszerűbben volt megoldható, mint ugyanez Kwabena esetében. A keretet szeretnénk még szűkíteni, de nem kizárt, hogy 14-éig akár igazolunk is, amennyiben megfelelő lehetőség felmerül.

Hajnal Tamás elmondta azt is, hogy más társaik mellett mindkét télen klubot váltó magyar válogatott (Németh és Kleinheisler) játékost megkerestük, azonban egyikük sem akart hazaigazolni. Az itthon játszó játékosok árát pedig a többi magyar csapat nagyon magasra értékeli, többszörös a szorzó a Fradi megkeresése esetén. Nagyon sok ilyen próbálkozásunk volt, ezek nem jöttek össze. Tavaly egy magyar konkurensünk egyik játékosával már majdnem megegyeztünk, végül az akkori klubja nem ment bele a váltásba.

Szóba került Mudrik is, aki nemrég a Chelseabe igazolt a Donyeckből. A Mariupolban játszva pár éve figyeltük, de nem volt már akkor sem reális a megszerzése.