Dénes és Aissa is nyilatkozott az elismerés kapcsán, ahogyan Orosz Pál is, aki átvette a díjakat.

Az nb1.hu szervezésében január 27-én, pénteken tartották meg a jubileumi 25. Magyar Aranylabda díjátadó estjét, amelyen harmincháromszoros bajnok és huszonnégyszeres kupagyőztes labdarúgó csapatunk két játékosát is díjazták. Az év legjobb magyar kapusa Dibusz Dénes lett, míg az év NBI-es játékosa díját a nemrég a német élvonalbeli Union Berlinhez szerződő Aissa Laidouni érdemelte ki. Utóbbi díj esetében érdekesség, hogy a második és harmadik helyen is FTC-játékos, név szerint Adama Traoré és Kristoffer Zachariassen végzett.

Két évvel ezelőtt a legjobb NBI-es játékosnak járó díjat vehettem át, most pedig a legjobb kapusnak járó díj elhódítása is hatalmas elismerés a számomra” – kezdte Dibusz Dénes. „Ennek az alapja az volt, hogy mind a válogatottal, mind a Ferencvárossal sikeres évet zártunk, és szerencsére ebből én is tevékenyen kivehettem a részemet. Az a cél, hogy 2023-ban is legalább ilyen sikeres, de ha lehet, még sikeresebb esztendőt zárjunk. Ezen fogunk dolgozni a továbbiakban is” – tette hozzá kapusunk.

Nagyon jól éreztem magam az előző évben, amelynek a legjobb pillanata természetesen a világbajnokság volt. De azt is mindenképp megemlíteném, hogy az UEFA Európa Liga csoportkörében sikerült az első helyen végeznünk, ami történelmi tettnek számít a magyar klubfutballban. Ha egyetlen meccset kellene kiválasztanom, akkor az Újpest elleni 6-0-s győzelmünket említeném, amely szintén történelmi jelentőségű volt” – mondta Aissa Laidouni.

A díjátadón az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál vette át az elismeréseket.

Fradi.hu