Kondás Elemér elmondta, hogy mindent beleadtak a felkészülésbe és itt a lehetőség számukra, hogy meglepetést okozzanak az Üllői úton.

Sztanyiszlav Csercseszov

A ZTE elleni meccs után azonnal a Vasasra helyeztük a fókuszt, videózással igyekeztünk feltérképezni ellenfelünk sebezhető pontjait. Az egész csapat várja már, hogy pályára lépjünk a stadionunkban, régen játszhattunk a saját szurkolóink előtt. Egy biztos: ahhoz, hogy sikereket érjünk el az idén tavasszal, továbbra is szükségünk lesz a szurkolóink támogatására. Bízom benne, hogy a Vasas ellen is nagy létszámban kilátogatnak majd. A Vasas újoncként szerepel az élvonalban, de az őszi szezon után már biztosan több tapasztalattal rendelkezik. Nem lesz könnyű dolgunk, ám a célunk természetesen nem lehet más, mint a győzelem.

Kondás Elemér

Végre bajnoki találkozót játszhatunk, november 13-án volt a legutóbbi tétmérkőzésünk, így egy hosszú szünet után folytatódik a verseny. Várjuk már az első tavaszi megmérettetést, ahol szeretném viszont látni az edzőmeccseken már tapasztalt pozitív változásokat. Nehéz ellenféllel kezdünk, a Ferencváros ellen kell bizonyítanunk, ami komoly presztízs mérkőzés. Mindent beleadtunk a felkészülésbe, és úgy vágunk neki a hétvégének, hogy a tőlünk telhető legjobb eredményt tudjuk elérni a Groupama Arénában. Voltak fontos dolgok, amiken változtattunk, de azóta a Ferencváros is változott, így egy hosszú felkészülés után léphet pályára mindkét együttes. Ekkora szünet után nem lehet megjósolni, pontosan milyen felállásban, mely játékosaival fog kiállni ellenünk a Ferencváros, ellentétben azzal, mikor bajnokság közben már egy kialakult, kiismert struktúra szerint működnek a csapatok. Ilyenkor a tapogatózások és a megérzések kerülnek előtérbe, mert nehéz felkészülni arra, hogy pontosan mire számíthatunk ellenfelünktől, milyen új megoldásokat alkalmaz majd az FTC, másik oldalról viszont nekünk is ott a lehetőség, hogy meglepetést okozzunk a Fradinak. A Zalaegerszeg elleni találkozó egy jó támpont lehet, amit a helyszínen néztem meg, és érdeklődéssel figyeltem, hogy milyen változásokat látunk az őszi játékukhoz és összeállításukhoz képest.

Fradi.hu, Vasas