Felcsúton nagy az önbizalom – a válogatott játékos mellett a vezetőedző is nyilatkozott.

Hazazért spanyolországi edzőtáborából, s gőzerővel készül a tavaszi rajtra a Puskás Akadémia labdarúgócsapata. Az M4 Sportnak a válogatott balhátvéd, Nagy Zsolt, illetve Hornyák Zsolt vezetőedző nyilatkozott a felkészülésről, új érkezőkről és persze az előttünk álló félszezon céljairól is.

Nagyon jó edzőtábort tudhatunk magunk mögött – kezdte az M4 Sportnak Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia válogatott játékosa. – Jó pályákon, kiváló időben, minőségi ellenfelekkel találkoztunk, jól sikerült. Két új játékos is csatlakozott hozzánk, Jonathan Levi már be is tudott mutatkozni edzőmeccsen, jól mozgott, Bartolec még csak néhány napja a keret tagja, de amennyit láttam belőle, ő is erősítés lehet.

A Puskás Mezőkövesden indítja a bajnokság 2023-as részét, annak a csapatnak az otthonában, amelynél a legnagyobb jövés-menés megy végbe télen. Nagy Zsolt szerint ez nem hátrány a PAFC-nak, amely kihasználhatja, hogy ellenfelénél jóval összeszokottabb.

Nagyon sűrű lesz a februárunk, kupameccsünk is lesz – tekintett előre Nagy Zsolt, aki a tavaszi célokról is beszélt. – Mindenképp a dobogóért küzdünk a bajnokságban, de alapvetően az előttünk lévő két csapatot szeretnénk a megelőzni. Hiába nagy a Ferencváros előnye, azért küzdünk, hogy őket is utolérjük.

A balhátvéd számára természetesen plusz motivációt jelenthet az Európa-bajnoki selejtezősorozat márciusi kezdése. Nagy Zsolt elmondta, már nagyon várja az újabb válogatott meccseket, minél többet játszana a következő hetekben, hogy újra meghívót kapjon.

Nagy Zsolt mellett Hornyák Zsolt vezetőedző is kiemelte az edzőtábor fontosságát, elsősorban az ellenfelek erősségével volt elégedett: „A Young Boys, a Jablonec és a Karslruhe révén nagyon komoly ellenfelekkel találkoztunk, így felmérhettük a saját erőnket” – vélekedett a vezetőedző.

A kemény riválisokkal szemben egy győzelmet és két győzelmet ért el a felcsúti csapat, egyelőre még javarészt új játékosai nélkül, mindössze Jonathan Levi játszott 20 percet a Jablonec ellen. Ettől függetlenül Hornyák sokat vár tőlük.

Levitől egyértelműen gólokat várok – fogalmazott a szakember. – Karlo Bartolectől pedig a masszív védekezés mellett olyan szélsőjátékot, amely tudja támogatni a támadásainkat. Eszéken nagyon jó teljesítményt nyújtott, az utolsó percekbe igazoltuk, remélem, hamar adaptálódik.

Hornyák elárulta: több változás nem igazán várható a keretben, ezt a két erősítést tervezték, Skribek Alent pedig épp csütörtökön értékesítették a Paksnak.

A Mezőkövesd hazai pályán nagyon nehéz ellenfél – tekintett a hétvégi riválisára Hornyák Zsolt. – Összességében a több döntetlenünket mindenképp győzelemre cserélném, s a szezon végén mindenképp dobogón végeznék a csapattal, minél közelebb a Fradihoz, az már álom lenne, valamint a Magyar Kupában is maradandót alkotnánk – látok rá esélyt, hogy a Ferencváros és a Fehérvár kiesésével elhódítsuk a trófeát.

forrás: m4sport.hu, nso.hu