Férfi kéziseink Szlovéniában győzték le a Celjét egy edzőmeccsen – a csapat állapotáról Pásztor István nyilatkozott.

Férfi kézilabda, felkészülési találkozó
RK Celje 36-40 (23-21) Ferencváros
Gólok: Nagy 9, Ónodi-Jánoskúti 6, Bohács 4, Imre 4, Balogh 3, Prainer 3, Bognár 2, Debreczeni 2, Juhász 2, Török 2, Csörgő 1, Füzi 1, Győri 1, Pordán 1

Beszámoló: Fradi.hu
Galéria: Celje

Pásztor István kérdezték a felkészülési időszakról:

– A gólgazdag első félidő után a második félidőben magabiztosan győzte le a csapat az első számú szlovén együttest. Hogyan látta a keddi összecsapást?
– Vegyes érzéseim vannak, mert az első félidő kicsit ráment arra, hogy tempót menjünk, és felvettük azt a ritmust, amit egy BL-csapat diktál. Az első negyedórában jól is jöttünk ki ebből, a másodikban viszont voltak problémák, mert visszaesett a védekezésünk keménysége és koncentrációja, ebből adódóan huszonhárom gólt kaptunk, és hátrányba kerültünk. A szünetben átbeszéltük ezt, jöttek is a megállító faultok, és a feljavuló kapusteljesítmény mellett tizenhárom gólt kaptunk a második játékrészben, ami teljesen rendben van. Ezáltal azonban kicsit belassult a játékunk, a lerohanás nem ment olyan szinten, mint korábban. Ezt kell majd egyensúlyba hozni, hogy a gyors játék és a feszes, kemény védekezés is működjön – ez együtt még nem megy, türelemre van szükség hozzá.

– A négy januári edzőmeccsen sok mindent kipróbálhatott. Hasznos volt ez az időszak a bajnokság, illetve a kupasorozatok folytatása előtt?
– Hasznos volt nagyon, azt hiszem, a lényeget mindenki megértette. A védekezés agresszivitásában kell fejlődnünk, a faultszámokban, valamint abban, hogy azt a rendszert, amit alkalmazni szeretnénk, figyelmesebben és erőszakosabban kell játszani. Ez eredményezheti azt, hogy jobban összeáll a védekezésünk, és könnyebben tudunk indulni belőle.

– Február 2-től március 4-ig kilenc meccs vár az együttesre. Hogyan készülnek a srácok erre a kőkemény sorozatra?
– Elég komoly erőnléti munkát végeztünk, ami még ezen a héten is tart. A jövő héten csütörtökön Magyar Kupa-összecsapás vár ránk Tatabányán, természetesen most már azon a mérkőzésen lesz a fókusz. Igyekeztünk olyan erőnléti állapotba hozni a társaságot, hogy ezt a négy és fél hetet kilenc mérkőzéssel átvészeljük, és főleg eredményesen tegyük mindezt. A bajnokságban is nagyon fontos meccseink lesznek, nem beszélve a még erősebb riválisainkról az Európa Liga csoportkörében.