A kedd esti meccs alatt és után ismét azon csámcsogott a lelkes magyar sportsajtó, hogy a Fradi javára csaltak. Egy lóf… Nem.

Az rendben van, hogy az ellenfél edzője, játékosai, szurkolói a meccs után dühöngenek amiatt, mert mindkét gólunkat megvizsgálta a VAR. A második esettel utólag senki nem vitatkozik, Traoré gólja bőven a gólvonal mögé jutott. A másik eset, Marquinhos tizenegyese számos médium szerint egy nekünk kedvező, de téves ítélet. A többek közt a Nemzeti Sportban, a Magyar Nemzetben és az M4 Sporton is megjelent feltevés szerint a meccs egyik szakkommentátorának, a magyar nyelv feketeöves mesterének, dr. Horváth Zsoltnak igaza van, mert Marquinhos jobb lábával leadott lövése az elcsúszó balon megpattanva jutott be Demjén Patrik kapujába. Ez valóban szabálytalan lenne. A közvetítés során bemutatott felvételek nem is voltak egyértelműek, ezt Hajdú B. István is elismerte, azonban a szünetben, épp mikor a „népszerű” Doki kifejtette véleményét, többször is bemutatták azt a lassított felvételt, amelyen egyértelműen látszik, a labda közelében sincs a brazil spíler bal lábához. Hogy „a Malonyait” idézzük, „egyértelmű bizonyíték”. Malonyai azt is mondta, hogy az ő szemorvosa tökéletes. Ha így van, javaljuk, hogy menjen el minél hamarabb kontrollra és ajánlja be kollégáit is.

Nem kellene ez téma legyen egy Fradi-oldalon, ha az elmúlt évtizedekben nem éltük volna meg számtalanszor azt, hogy egy-egy „javunkra téves” ítélet után éles helyzetben kompenzálnak a bírók.

Nem. Erdős József többször is tévedett kedd este, de egyik VAR-os esetben se volt hiba.