Korábbi védőnk gyorsan továbbállt Mezőkövesdről.

December elején vált hivatalossá, hogy a Ferencvárossal három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert Csontos Dominik Mezőkövesden folytatja pályafutását. Meglepő módon azonban egyetlen bajnoki mérkőzést sem fog lejátszani a borsodiaknál a 20 éves balhátvéd, két hónap sem telt el ugyanis és az NB I-es csapat a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Csontos távozik a klubtól.

Időközben pedig az is hivatalossá vált, hogy az utánpótlás-válogatott játékos a másodosztályú ETO FC Győrnél folytatja pályafutását, ahol két és féléves szerződést írt alá.

A mezőkövesdi pályafutásom nagyon rövidre sikeredett, mert jött egy olyan megkeresés az ETO-tól, ami egyértelműen érdekesnek tűnt a számomra. Függetlenül attól, hogy az NB I helyett az NB II-ben kell bizonyítanom, fiatal játékosként az a legfontosabb, hogy hétről hétre pályán lehessek, amire jelenleg nagyobb az esélyem Győrben. Az ETO egy tradicionális klub komoly múlttal, és reményeim szerint komoly jövővel. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk együtt, mindent meg fogok tenni érte! – mondta Csontos Dominik.

Az átigazolásnak nagyon örült Mihalecz István sportigazgató is, hiszen fontos volt, hogy az ETO pótolni tudja a télen távozó Benczenleitnert.

Mivel Benczenleitner Barnát visszahívta a Honvéd, lépnünk kellett – kezdte Mihalecz István. – Nem olyan játékost szerettünk volna a posztra, aki ismét kölcsönbe érkezik, hanem aki végleges megoldást jelent. Emellett fontos volt, hogy fiatal játékos legyen, akiben van potenciál és tud fejlődni. Dominikkel sikerült megegyeznünk, hogy két és fél évre Győrbe teszi át székhelyét, bízunk benne, hogy nagy segítségünkre lesz a jövőben.

forrás: csakfoci.hu