A ZTE kapusedzője a pályán élte át, amikor legutóbb legyőztek minket otthonukban a kék-fehérek.

Vlaszák Géza

Jó szériában voltunk 2010-ben, öt bajnoki győzelemmel a tarsolyunkban vártuk a Fradi elleni meccset. Emlékszem a találkozóra, megvan, hogy a vezető gólunk előtt Justin Haber hibázott, Balázs Zsoltnak csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát, majd a hajrában Ahmet Delic tizenegyesből eldöntötte a mérkőzést. Nagyszerű csapatunk volt, a Fradi sem volt rossz, de nem szabad összehasonlítani a mostani gárdájukat az akkorival. Több mint tizenkét év telt már el a győzelem óta, sok minden történt mindkét klubbal. A Zalaegerszeg – Ferencváros meccseken mindig kiváló a hangulat, most is az lesz. Ha az eredeti, nyári időpontban rendezik a meccset, biztosan telt ház lett volna, most is sokan lesznek, de január 24. nem a legjobb időpont…

Sokan elmondták már korábban, ám én is meg tudom erősíteni, hogy a Fradi ellen nem kell motiválni a játékosokat. De egyébként az Újpest ellen sem… Nagy meccs a ZTE – Fradi, a szurkolótáborok kedvelik egymást, jó a kapcsolat a klubok között, megvan a különleges hangulata.

Számít, hogy van sikerélményünk a közelmúltból a zöld-fehérek ellen, de inkább az őszi idegenbeli meccset hoznám fel példának. Bár kikaptunk 2-1-re, egyáltalán nem volt könnyű győzelem a Fradinak. A mostani játékosok ehhez a meccshez tudnak viszonyítani, közel voltunk a jó eredményhez.

A Fradi legyőzéséhez elengedhetetlen a kiváló kapusteljesítmény. Igaz, általában a győzelmekhez mindig kell. De ezt összevonnám a védekezésünkkel, hiszen nem elég, ha csak a kapus teljesít jól, a csapatrészeknek is összhangban kell lenniük, jól kell teljesíteniük. Hogy milyen formában van Demjén Patrik? Jó őszt zárt, nem volt sérülése a felkészülés idején, minden adva van, hogy ott folytassa, ahol novemberben abbahagyta. A klub és én is bízom benne, alapember a csapatban, az évek alatt arra a szintre jutott, hogy elvárjuk tőle a folyamatos magas szintű teljesítményt.

NS