A FradiTV heti adásban az átigazolások is szóba kerültek.

A teljes adás: MédiaKlikk

A spanyolországi edzőtábort lezárva Sztanyiszlav Csercseszov is nyilatkozott a Fradi TV-nek. A vezetőedző Franck Boli, Aïssa Laïdouni és a ghánai próbajátékos, Kwaku Bonsu Osei helyzetéről is szót ejtett a kedden sugárzott adásban.

Tudjuk, milyen elképzeléseink vannak átigazolás terén, Igen, néhány játékos szerződése lejár. Boli például nincs itt velünk, neki is lejár a kontraktusa a nyáron, de most egy kisebb sérüléssel bajlódik. Meglátjuk, mi lesz. Most velünk van egy próbajátékos Ghánából, Osei. Ismerem őt, jó és technikás futballista, de idő kell neki, mert hónapok óta nem volt klubja. Októberben távozott a venezuelai bajnok Caracastól. Idő kell neki, most velünk tréningezik, meglátjuk, leigazoljuk-e. Tudjuk jól, hogy mit tud Laidouni, beszéltem vele többször is a világbajnokság idején, hisz van tapasztalatom, háromszor voltam vb-n játékosként, valamint szövetségi kapitányként is. Sokat beszélgettünk vele, felkészítettük a tornára. Boldogan tért vissza, mert a három meccse jól sikerült. A meccs legjobbja is volt, majd hazájában is az év játékosa lett. Mindez azonban már történelem, egy kellemes időszak, de most újra a Fradiért kell küzdenie, méghozzá a vb-n szerzett tapasztalatait is hozzáadva. Szükségünk is van rá, ugyanakkor valóban mutatkozik érte érdeklődés, beszélgettünk vele erről, de ő is és mi is türelmesek vagyunk.

Hajnal Tamás sportigazgató is ott volt a táborban és „szinte folyamatosan csengett a telefonja”. A vezető a januári átigazolási időszak hátralévő részéről, illetve annak terveiről is beszélt.

A kiszemeltekről

A vezetőedzővel nagyon sokat beszélünk a folyamatokról, amik a keret kialakításával kapcsolatban zajlanak, egyéni beszélgetéseket folytatok a játékosokkal, az ő jövőjükkel kapcsolatban és a jelenlegi helyzettel kapcsolatban is. Emellett a tárgyalások mennek a háttérben más csapatokkal, ügynökökkel, úgyhogy ahogy látjátok, a telefon folyamatosan a fülemen van, nagyon sok teendő van ilyenkor is. Két játékossal tulajdonképpen a nyári időszakra már megegyeztünk, de megpróbáljuk megvalósítani, hogy esetleg már most hozzánk jöjjenek. Nagyon nehéz tárgyalások mennek a háttérben, csak ésszerű keretek között tudunk mozogni. Meglátjuk, bízunk benne, hogy sikerül a játékosokat még a januári időszak alatt megszerezni.

Franck Boliról

Boli elsősorban egészségügyi okokból nincs miatt. Egy vádlisérülése volt, ami még a mezőkövesdi edzőtábor alatt érte és nem jött teljesen rendbe. Fontos volt, hogy olyan játékosokat tudjunk kihozni, akik a csapat rendelkezésére állnak, hogy az orvosi stábnak most ne ez vegye el az erejét. És természetesen szakmai szempontból is nyitottak vagyunk, ha van olyan érdeklődés, hogy esetleg Franck már most elhagyjon minket.

A ghánai próbajátékosról

Kwaku Bonsu Oseit már tavaly is figyeltük, kapcsolatban voltunk vele. A Caracasban játszott az elmúlt két és fél évben, egy nagyon tehetséges játékos, akiben érdekes kvalitások, érdekes lehetőségek vannak, és most a sors úgy hozta, hogy próbajátékon is meg tudjuk nézni, testközelből is fel tudjuk mérni, hogy milyen szintet képvisel. Ugye, ő azért a venezuelai bajnokságban szerepelt, és ugyan a helyi Bajnokok Ligájában is játszott mind a két évben rendszeresen, de azért mégis nehéz így felmérni. Hogy ha végül mi is szeretnénk és meggyőz minket a játékos, akkor le is tudjuk igazolni azonnal. Úgyhogy most ez a folyamat megy. Az első benyomások pozitívak szerintem vele kapcsolatban, de nem szeretnénk semmiféleképpen elhamarkodott döntést hozni – tette hozzá Hajnal.

Kivonat: Csakfoci