Brazil játékosunkat kérdezték.

Ferencváros kedden hazatért Spanyolországból, a szerdai szabadnapot követően csütörtöktől pedig elkezdődik a finomhangolás a keddi, Zalaegerszeg elleni idegenbeli bajnoki nyitányra. A zöld-fehérek La Nucíában három felkészülési mérkőzést játszottak, előbb 2–0-ra megverték a német Augsburgot, majd felforgatott csapattal 1–0 kikaptak a lengyel Piast Gliwicétől, végül 0–0-s döntetlent játszottak a cseh bajnok Viktoria Plzennel.

A brazil Marquinhos mindhárom találkozón pályára lépett, és jó formában futballozott.

Valóban jól ment a játék, az önbizalmam is rendben van – mondta a Nemzeti Sportnak a 23 esztendős támadó. – Spanyolországban még inkább erőre kaptam, a mezőkövesdi edzőtáborban és Budapesten egyaránt kemény edzéseink voltak, odakint viszont már a taktikán volt a hangsúly. Élveztem a munkát, az edzőmérkőzéseket, várom, hogy elkezdődjön a bajnokság.

A fiatal játékos szerint felszabadultságában az is közrejátszott, hogy a téli szünetben végre haza tudott utazni a családjához. A nyári vakáció idején kisfia születése miatt ez elmaradt, végig Magyarországon voltak, decemberben azonban több hetet odahaza tölthettek.

Talán mondanom sem kell, mennyire jó volt otthon lenni. Sok idő telt el azóta, hogy Brazíliában jártam. A nyáron született kisfiamat először vittük haza, hiszen Budapesten jött világra. Brazíliában sok időt tölthettünk édesanyámékkal és a barátokkal, az otthoni levegő pedig mentálisan és fizikailag is felfrissített. Ez nem vicc, tényleg így érzem!

Marquinhos az ősszel két gólt szerzett az NB I-ben, előbb a Mezőkövesd, majd a Puskás Akadémia kapujába talált be. A tavasszal ezt mindenképpen túlszárnyalná, és az sem zárható ki, hogy Zalaegerszegen már új futballicipőben rohamoz.

Gondolkodom azon, hogy új cipőben vágok neki a tavasznak… Az elmúlt időszakban rendre ugyanabban a márkájú stoplisban játszottam, lehet, hogy váltok. Mindenesetre bízom benne, bárhogy is lesz, jönnek a gólok. Szeretnék minél többet szerezni, no meg gólpasszt adni és kiharcolni a helyemet a kezdőcsapatban.

Az ősszel hatszor kezdőként, hatszor csereként lépett pályára az élvonalban, s reméli, hogy tavasszal egyre többet lehet az első perctől a pályán. A felkészülés idején érezte a szakmai stáb bizalmát, ami jót tett a lelkének. A magyar bajnok Ferencváros két elmaradt bajnokija ellenére is nyolc ponttal vezeti az NB I-es tabellát, és nagy bravúrt elérve ott van az Európa Liga tizenhat együttese között a kieséses szakaszban. Marquinhos egyelőre csak azt tartja szem előtt csapattársaival, hogy kedden legyőzzék a Zalaegerszeget. A zöld-fehérek következő néhány hete sűrű lesz, hiszen előbb a ZTE FC, majd a Paks elleni őszi találkozót pótolják, közben pedig a tavaszi első két fordulóban fogadják a Vasast és az ősi rivális újpestieket

A jó rajt mindig fontos, ez most hatványozottan igaz – folytatta Marqui­nhos. – Hamar formába kell lendülnünk, hiszen egymást követik a mérkőzések. Az önbizalom szempontjából sem mindegy, milyen eredményt érünk el a Zalaegerszeg otthonában. Ha a két elmaradt mérkőzésünket megnyerjük, tényleg jelentős előnyre teszünk szert a bajnokságban.