Hamberger Ádám volt a 3-5-2 podcast vendége.

November után ismét adással jelentkezik a 3-5-2 stábja, a hazai uborkaszezonban készítettünk interjút a Ferencváros capójával Hamberger Ádámmal, aki 21 évesen került a kerítésre. Sokat tett azért, hogy karizmatikus vezére legyen a Tábornak. Kérdeztük a konfliktuskezelésről, a szurkolói csoportok közötti kommunikációról.

Megtudhattuk milyen stílusok jellemzik a ferencvárosi szurkolói csoportokat, illetve hogyan fogadná, ha az ősi rivális Újpest kiesne az első osztályból. Elmondása szerint 15 évvel ezelőtt megállta a „csürhe” jelző a fanatikusok viselkedését illetően, de mára sokat változott a hazai lelátói közeg.

Szó esett a Kubatov Gáborral való ellentétről, melynek köszönhetően 3,5 évig nem látogatta a Tábor az első csapat találkozóit. A kirobbantó ok csak a jéghegy csúcsa volt. Ugyanakkor az időszak senkinek sem tett jót, legyen az szurkoló, csapat, klubvezetés. A csatabárd el lett ásva, viszont vannak, akik a mai napig nem békéltek meg a helyzettel.

Végezetül a Ferencváros sikeres szerepléséről kérdeztük, csúcspont a 0-6, pozsonyi siker, illetve az EL-továbbjutás. Melyik volt Ádám első Derbije előénekesként? Maradt-e benne „tüske” a klubvezetéssel szemben? Hogyan érintené egy idény az Újpest nélkül? Miért jó, hogy idegenben kezdi meg tavaszi nemzetközi szereplését a Fradi? A 3-5-2 adásából kiderül.

Az adást elhunyt kollégánk, Sergő Z. András emlékének ajánljuk.

0:00 – Előszó: Nyugodj békében Andris!
1:45 – Hogyan lett a Ferencváros vezérszurkolója?
5:13 – Ki kell érdemelni a szerepet, de karizma kell a tábor vezetéséhez, a lelátón nem működik a demokrácia
7:37 – Konfliktusok, viták kezelése, kommunikáció a szurkolói csoportok között
11:35 – A Fradi az Fradi – milyen stílusok jellemzik a Ferencváros táborát
12:47 – Mi lenne, ha kiesne az Újpest, és a Honvéd?
18:32 – Átváltozáson ment keresztül a magyar lelátói közeg az elmúlt időszakban, ebben nagy munka volt – írott, és íratlan szabályok
29:11 – Kubatov vs. Tábor: örökkévalóságnak érződő 3,5 év, nem volt jó sem a szurkolóknak, sem a vezetésnek, sem a csapatnak
31:43 – Nem minden csoportnak tetszett a visszatérés „feltétele”
33:43 – Fradi-sikerek a vezérszurkoló szemével: 0-6, pozsonyi győzelem, EL-továbbjutás
38:00 – Népszerűbbek lettek az idegenbeli túrák?
39:15 – Játékosokkal, stábtagokkal való kapcsolata a szurkolóknak
41:25 – Van-e Ádámnak programja május 31-én?

EuroSport