Komoly gondjaink voltak a góllövéssel.

Férfi kézilabda, VB-csoportkör, D-csoport, 3. forduló
Magyarország 20-27 (9-16) Portugália

Beszámoló: Fradi.hu, M4 Sport, MKSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk
Galéria: MKSZ

Csoportunkat a 3. helyen zártuk a körbeverés után, a göteborgi II-es középdöntős csoportban folytatjuk, ahová 2 pontot viszünk magunkkal. Szerdán a svédekkel, pénteken a brazilokkal, vasárnap pedig a Zöld-foki Köztársasággal csapunk össze.

Lékai Máté

Teljesen maga alatt volt mindenki. Lehet, hogy fejben, mentálisan nem voltunk ott. Székely Márton volt az egyetlen, aki kiemelkedően játszott, de együtt sírunk, együtt nevetünk. Ezek is mi vagyunk, sajnos tudunk így is játszani. Nagyon akartunk nyerni, de ma csak ennyire voltunk képesek. Borzalmasan játszottunk az elejétől fogva, a legrosszabb rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen teljesítményt fogunk nyújtani, pedig mindannyian tudjuk, milyen fontos mérkőzés volt. Egyszerűen nem találtuk a kulcsát annak, hogy gólokat tudjunk lőni. Amikor odakerültünk, akkor is elhibáztuk a helyzeteket, amikor közelebb tudtunk volna kerülni, akkor is belehibáztunk. Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek a svédek ellen, de valahogy nyernünk kellene, hogy életben tartsuk a reményt a céljaink elérésére.

Chema Rodríguez

Ami balul sülhet el egy mérkőzésen, az velünk megtörtént most. Rögtön a meccs elején elvesztettük az egyik legfontosabb védőjátékosunkat, fejben nem volt ott a csapat, nem sikerült gólokat lőnünk, és persze jól védett a portugál kapus, de ez nem lehet magyarázat az eredményességünkre. A 27 kapott gól rendben van, de 20 dobottal nem nagyon lehet nyerni. Náluk szinte mindenkinek jó estéje volt, nálunk pedig a legtöbb játékosnak rossz. Ezen a napon nem volt sok esélyünk, főleg azért, mert még a lerohanásokból sem tudtunk nagyon gólt szerezni. Öt, hat, hét gólos mínuszból is próbáltunk visszakapaszkodni, de amikor felcsillant volna valami remény, megint elrontottunk egy támadást. Ez van, nem tudjuk egyelőre ennek a játéknak az okát. A támadásban voltak jó lövőhelyzeteink, de nem tudtunk betalálni, az ellenfél kapusa pedig jól védett.