Labdarúgó csapatunk mestere ismét a Sport Expressznek nyilatkozott. A lap egy, az orosz fociban terjedő pletyka után is járt, Csercseszovon kívül a játékost képviselő World in Motiont is megkérdezték arról, hogy mit tudnak az orosz tizennegyedik Lokomotiv Moszkva érdeklődéséről Aissa Laidouni iránt: a menedzseriroda megerősítette nekik, hogy tudnak róla.

A Lokomotiv Moszkva érdeklődéséről Laidounival kapcsolatban a klub menedzsmentjét kell megkérdezni, én nem ismerem a részleteket. De nem lepne meg, ha valós lenne az érdeklődés. Aissa kiemelkedő minőségű focista és a kereslet iránta csak nőtt a VB óta. Amit biztosan mondhatok, hogy a Serie A-ból volt két ajánlat érte, egyik sem felelt meg a klubnak. Ugyanakkor örülök, hogy a játékost nem zavarják meg a pletykák és ahogy szokott, felelősen és alaposan dolgozik továbbra is.

Azt csak a Lokomotívnál tudják megmondani, hogy az érdeklődésük azt jelenti-e, hogy Barinovot eladják a Besiktasnak. Én a Ferencváros vezetőedzője vagyok. Azt mondhatom csupán, megérdemli Barinov, hogy máshol is kipróbálja magát. A török liga komoly teszt, Dimitrij nagyszerű karakter, akinek nem kell tartania az ilyen kihívásoktól.

Elégedett vagyok a felkészüléssel, három hasznos gyakorlómeccset játszottunk. Az edzőtábor végére a sérültjeink is visszatértek, teljes kerettel folytathatjuk a felkészülést Budapesten. Az első tétmeccsünk január 24-én lesz.

A Piast elleni találkozó nem volt betervezve, azért vállaltuk, mert a korábbi legiás segítőm, aki most a Gliwicénél vezetőedző, megkért erre, mert kiesett egy ellenfelük. Mivel nem volt a programban, ezért a tartalékok játszottak, köztük néhány fiatal, tizenhét éves játékos. Kikaptunk 1-0-ra, de a tanulságokat levontuk a meccsből. A Viktoria ellen Samy Mmaee-n kívül az első csapat játszott. Elégedett vagyok a meccsel, a döntetlen ellenére is. Elvégeztük a kitűzött feladatainkat a bajnokság újraindulása előtt. A Népligetben folytatjuk a munkát, figyelembe véve a nagyon sűrű programot. Január 24-én február 1-én egy-egy elmaradt meccset pótolunk be, közben pedig elkezdődik a rendes szezon is.

Sztanyiszlav Csercseszov