Clubunk korisa társaival 3000 méteren szerezte meg a második helyet a kontinensviadalon. Gratulálunk!

A vasárnap esti döntőben a Sziliczei-Német Rebekával felálló magyar női gyorskorcsolya-váltó Hollandiával, Olaszországgal és a házigazda Lengyelországgal mérkőzött meg az aranyéremért. Jól kezdtünk, a hollandok mögött a második helyen korcsolyáztunk, a tempót pedig egészen a végéig tudtuk tartani, és az olaszokat végig magunk mögé utasítva magabiztosan zártunk a második helyen, így az FTC gyorskorcsolyázója Eb-ezüstérmes lett! A Nógrádi Bencét is soraiban tudó vegyesváltó megnyerte a B-döntőt, így összesítésben az 5. helyen zárta a kontinensviadalt. A Bontovics Balázzsal, Talabos Attilával, Tiborcz Dániellel és Varnyú Alex-szel felálló férfi váltó 7:02.944-es idővel a B-döntő második helyén végzett.

Ma reggel olvastam Benedek Tibor idézetét, hogy azzal emelkedett ki a többiek közül, hogy mindig ő akarta jobban a győzelmet. Ma biztosan én akartam a legjobban. Minden egyes váltásnál csak erre gondoltam, Négy éve vártam erre a pillanatra” – mondta az MTI-nek könnyeivel küzdve Sziliczei-Német, aki hozzátette, még bírta volna akkor is, ha tovább tart a verseny.

Bánhidi Ákos értékelte ferencvárosi szempontból a gdanski Eb-t.

– Egy remek Európa-bajnokságon vagyunk túl, ferencvárosi szempontból is szépen sikerült az Eb. Sziliczei-Német Rebeka váltóban elért ezüstérme egészen fantasztikus, gyönyörű éremmel sikerült zárni a napot és a versenyt. A női váltó egyébként komoly erőt képvisel, négy kiváló képességű versenyzőről van szó, Rebeka pedig a ráeső egynegyedet tökéletesen teljesítette. Egy elszánt, higgadtan versenyző csapatot láttam, akik egy szépen csillogó ezüstérmet szereztek.

– Hogy látta az ötfős ferencvárosi Eb-csapat teljesítményét?
– Az látható, hogy van élet Liuék után. Természetesen tudjuk kik mentek el, de látható, remek fiataljaink vannak, akik becsülettel dolgoznak, és minden dicséretet megérdemelnek. Megyünk tovább a Ferencvárosban is, dolgozunk a szép sikerekért, eredményekért.

– Nógrádi Bence hatodik lett 500 méteren, mennyi marad a fiatal versenyzőben?
– Bence még fiatal, meggyőződésem, hogy ezért nem lett fényesebb ez az eredmény. Ez volt pályafutása első egyéni fináléja. Talán kicsit a tét nagy, vagy nagyobb volt neki, de nézzük el ezt most, nem semmi A-döntőben menni, és versenyben lenni az éremért. Fiatal, fantasztikus versenyzőről beszélünk, biztos, hogy lesznek még szép eredményei. Varnyú Alex rangidősként szépen teljesített, 1500 méteren elődöntős, 1000 méteren negyeddöntős volt. Ki kell emelnem Bontovics Balázs kisdöntős szereplését és 11. helyét 1500 méteren, neki is ez volt az első Európa-bajnoksága.

– A férfiváltó remekül ment, az elődöntőben azonban jöttek a britek…
– Jöttek, sajnos, és összerúgtak a mieinkkel a jégen, mindkét váltó kiesett, sajnos videózás nem volt, így nagyon bosszankodtunk, mert több volt a fiúkban. A vegyesváltóban is sok van még, a Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Talabos Attila, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel összeállítású csapat az ötödik lett. Dolgoznunk kell keményen tovább, annak mindig meg lesz az eredménye! 

Fradi.hu, Hunskate, M4 Sport