Férfi kéziseink magyar válogatott játékosa elmesélte, hogy a doppingszobában töltötte a szombat estét.

Lékai Máté ünneplés helyett a doppingszobában töltötte a szombat estét. „Elsőre nem sikerült mintát adnom, úgyhogy éjjel kettőre értem vissza a szállodába. Utána tévét néztem, mivel nagy NFL-rajongó vagyok” – nyilatkozta az MTI-nek vasárnap a Ferencváros játékosa.

Hozzátette, a meccsek után nem tud elaludni, de az amerikaifutball-mérkőzés szünetében megpróbálta, mert akkor már 27–7 volt az állás a Los Angeles Chargers javára, de az a találkozó is óriási fordítást hozott, és végül 31–30-ra a Jacksonville Jaguars győzött. Elárulta, hogy kedvenc csapata az Indianapolis Colts, mivel irányító lévén az irányító játéka alapján választott, és az akkoriban Peyton Manning volt, akinek a játéka közel állt Lékaihoz.

Elmondta, a csapat számára a győztes meccsek után megszokott programmal telt az este, egy „gyógysört” mindenki megivott altatóként, utána ment a kezelésekre, akinek szüksége volt rá, hogy ma minél jobb állapotban legyen. Vasárnap délelőtt volt egy kondiedzés, majd videózás és egy labdás edzés következik, azon már maximálisan Portugáliára összpontosítanak a magyarok.

A válogatott irányítója kritikusan áll saját magához, az első 30 perces teljesítményével nem volt megelégedve: „Nem játszottam jól az első félidőben, rengeteg volt a hiba. A második félidőben próbáltam javulni, de ha egy irányítónak nem megy a játék, akkor az lesz a feladata, hogy másoknak megteremtse a helyzetet és olyan figurákat hívjon, amiből azt gondolja, hogy gól lesz.

Az a jó ebben a csapatban, hogy mindenki bízik a másikban, mindegy, hogyan játszott előtte 50-55 percig, akkor is elhisszük a másikról, hogy be fogja lőni, hogy megcsinálja. Szerintem ez a legnagyobb erősségünk. A vége felé már jobban ment a játék nekem is, remélem, a portugálok ellen hosszabb ideig lesz ez, és nem lesznek rosszabb periódusok” – folytatta a két góllal záró játékos.

A fizikai terhelésről hasonlóan vélekedik, mint Ancsin, Lékai szerint is még jól bírják, de ahogy halad a torna, egyre jobban fognak fáradni: „Ez nem azért lesz, mert rossz fizikai állapotban lennénk, hanem mert nagyon kemény, hogy kétnaponta játszunk. A csoportunkban mind a három meccs kemény, de szerintem mindenki mindent bele fog adni a portugálok ellen, még akkor is, ha a levegő már nem jön olyan könnyen.

Lékai igazi élet-halál találkozóra számít a harmadik csoportmeccsen, hiszen a portugáloknak nagy szükségük van arra a két pontra. Az irányító szerint több figurával játszanak, mint az izlandiak, a csapatnak védekezésben majd figyelni kell a hét a hat elleni játékukra.

MTI, NSO