A hétvégén Gdanskban rendezik meg a kontinensviadalt.

Eredménykövető: ISU

Január 13-a és 15-e között a lengyelországi Gdanskban rendezik meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók felnőtt Európa-bajnokságát. A tízfős magyar csapatban öt ferencvárosi sportoló, név szerint Nógrádi Bence, Varnyú Alex, Bontovics Balázs, Talabos Attila és Sziliczei Németh Rebeka kapott helyett, de ott lesz az FTC és egyben a magyar együttes edzője és szakosztályvezetője, Bánhidi Ákos is.

A csapat már vasárnap megérkezett, én pedig kedden este csatlakoztam hozzájuk. A szerdai edzésen már én is részt vettem, jó minőségű munkát tudtunk végezni, mi voltunk az elsők reggel a jégen. A hangulatra nem lehet panasz, és jók a körülmények is, közel vagyunk a tengerparthoz, egy nagyon szép, parkokkal körülvett szállodában lakunk. A versenyzők jól vannak, Zsófi a napokban betegséggel küszködött, ezért ő könnyített munkát végez, míg Petra még egy kicsit fájlalja a lábát a korcsolyában” – adott rövid helyzetjelentést Gdanskból Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott szakmai vezetője.

Majd folytatta: „Ami a kontinensbajnokságot illeti, az európai mezőnynek van egy nagyon erős rétege. A legerősebbnek a holland csapat számít, amely a hölgyeknél és a férfiaknál egyaránt nagyon komoly minőséget képvisel és komoly erőket vonultat fel. Emellett Európára jellemző módon sok országnak van egy-két nagyon komoly versenyzője, akik rendre beleszólnak világszínvonalú küzdelmekbe, gondolok itt a belgákra, a lengyelekre, a németekre, és az olaszokat sem szabad lebecsülni soha, annak ellenére sem, hogy nincs itt Arianna Fontana. Kiváló versenyre van tehát kilátás ezúttal is!

Személyesen nem vettem részt a dupla ázsiai Világkupa-fordulón, ezért kíváncsian várom, hogy milyen színvonalat képvisel az európai mezőny. Mindemellett csak ismételni tudom önmagamat: csapatszinten igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, és ha minden egybevág, s az égiek is velünk vannak, akkor nem földtől elrugaszkodott gondolat, hogy éremért szálljunk harcba. Egyéniben már sokkal nehezebb a dolgunk. A legerősebb versenyzőnk Petra, de a fiúk sem úgy fognak jégre lépni, hogy ne tennének meg mindent a legjobb teljesítmény elérése érdekében. Ugyanakkor ahogyan a világkupákon, úgy itt, a kontinensviadalon is a negyeddöntős, elődöntős helyezésekkel elégedettek lennénk, ott pedig már egész közel van az ember ahhoz, hogy meglepetést okozzon! Meglátjuk, hogy mit sikerül kihozni belőle!” – bizakodott a mesteredző, Bánhidi Ákos.

Fradi.hu, MOKSZ