A férfi kézilabda válogatott ma kora este vág bele a VB-szereplésbe – a szövetségi kapitány és két játékosunk is nyilatkozott.

A tavalyi EB-t megjárt Bujdosó Bendegúz szerint az, hogy újra bekerült a keretbe, a klubunkban rendelkezésre álló kiváló feltételeket is igazolja.

Közhely vagy nem, de hiszek abban, hogy a befektetett munka megtérül, és ennek megfelelően élem a mindennapjaimat is. Természetesen a kerettagságom visszaigazolás, hogy megéri dolgozni nap, mint nap, mert akkor jöhet a válogatott meghívó. Úgy gondolom, remek őszt zártunk a Fradival és egyénileg is jól sikerültek az elmúlt hónapok, maradtak benne pontok, de összességében előreléptem a karrieremben.

Jobbszélsőnk úgy gondolja, az őszi Európa Liga-szereplésből a válogatott összecsapásokon is lehet profitálni.

Ott is válogatott játékosokkal találkoztunk, válogatott kapusoknak kellett gólt lőni. Két remek meccset játszottunk az izlandiakkal, de ilyen volt a franciaországi és a flensburgi meccsünk is, azt a tempót kell továbbvinni erre a tornára is. Szerintem az Európa Ligához hasonlóan az fog nyerni, aki kevesebbet hibázik.

Nemcsak első világbajnokságára, hanem első felnőtt világversenyére készül Kovacsics Péter, ő így nyilatkozott:

Nagyon sokat jelent számomra a kerettagság, mert gyerekkorom óta azért dolgoztam, hogy itt lehessek a válogatottban, és eljussak egy világversenyre. Igazából ki is ráz a hideg, amikor erről beszélek…

Balszélsőnk úgy látja, amennyiben mindenki jól teszi a dolgát, sok mindenre képes lehet ez a társaság.

Mindent bele kell adnunk és küzdeni egymásért. Ha betartjuk a taktikát, és pontosan végrehajtjuk az edzői utasításokat, akkor nagyon jó dolgok is kisülhetnek belőle, de ehhez tényleg végig koncentráltnak kell maradni.

Chema Rodriguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya

A tavalyi, hazai rendezésű Európa-bajnokságon is láthattuk, hogy az eredménykényszer képes agyonnyomni a csapatot, úgyhogy nem vagyok szomorú amiatt sem, hogy az ellenfeleink sem várnak tőlünk sokat. A lényeg, hogy mi hiszünk magunkban, tudjuk, mit akarunk és elszántak vagyunk. Van itt a vébén nagyjából tizennégy csapat, akiknek ugyanaz a céljuk, és ha pusztán az döntene, hogy egyénileg melyik csapat áll jobb játékosokból, nem érhetnénk el a célunkat. Szerencsére korábban is bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk borítani a papírformát és az elitmezőny tagjait is meg tudjuk verni, ezért bár tudjuk, hogy iszonyú nehéz feladat áll előttünk, csak magunkkal foglalkozunk. A csoportkör ezúttal még a szokottnál is fontosabb lesz, nemcsak a jó rajtot kell szavatolni, de nagyjából eldől az is, reménykedhetünk-e a céljaink elérésében, ugyanis a középdöntőben az aktuális Európa-bajnok, a házigazda Svédország is vár majd ránk, és onnan már csak két csapat jut tovább a negyeddöntőbe. Aki beragad a rajtnál, az az egész tornát veszélybe sodorja. Nem követhetjük el ezt a hibát! Sok öltözőben jártam már, de olyan szoros, családias kapcsolatot nem sok helyen láttam, mint a magyar válogatottnál. Sokat elmond, hogy amikor a játékosoknak pihenőidejük van, és elvonulhatnának, akkor is együtt maradnak, játszanak, beszélgetnek, húzzák egymást és sokat nevetnek. Ez az alapja annak, hogy a pályán képesek egymásért is küzdeni, és soha nem adják fel a harcot.

Bővebben: Fradi.hu, MOL csapat