Női labdarúgó csapatunk is megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra.

A hosszabb téli szünet után január 9-én, hétfőn megkezdte a felkészülést a bajnokság tavaszi szezonjára NB I-es csapatunk. Az első tréningen az őszi játékoskeret minden tagja megjelent, így egyelőre sem érkező, sem távozó labdarúgókról nem tudunk hírt adni. Az ünnepek idejére kapott személyre szabott egyéni edzésprogram és az első közös tréning után a játékosok kedden az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban kezdték a napot, ugyanis a labdarúgó-specifikus mérési protokollnak megfelelően indulásként, akárcsak a férfi csapat tagjainak, a lányoknak is különféle teszteken kellett átesniük.

Elsőként az egészségügyi tesztek várták a játékosokat, majd a humánbiológiai mérések következtek: az antropometriai, vagyis a nemzetközi standardokban leírt szabályokon alapuló testösszetétel-vizsgálaton túl funkcionális mozgásmintaszűrésen vettek részt labdarúgóink, hogy erőnléti edzőink feltérképezhessék mozgásmintáik minőségét, s kiszűrjék az esetleges problémákat, a lehető legkisebbre mérsékelve ezzel a jövőbeni sérülések lehetőségét. A teszteket követően lányaink máris visszatértek a pályára, mert bár a bajnoki rajtig még jó pár hét hátravan, csapatunk nem tétlenkedik. Együttesünk számára a március 11-12-i hétvégén folytatódik a bajnokság, mégpedig az újonc Újpest FC ellen kezdődnek majd meg a tavaszi küzdelmek.

A csapat felkészülési programja is összeállt, amelyben több edzőmérkőzés is szerepel. A Simple Női Liga a március 11-12-i hétvégén folytatódik együttesünk számára, mégpedig az újonc Újpest FC csapata ellen. A felkészülésről és a további tervekről Vágó Fanny, játékos-vezetőedző nyilatkozott.

Próbáltuk az egész felkészülést úgy felépíteni, hogy olyan csapatokkal játsszunk, akik nemzetközi szinten is elismertek – kezdte Vágó Fanny. – Ez nekünk is egy kihívás, de egyben segítség ahhoz, hogy felkészüljünk a bajnokság folytatására, vagy akár a nagyobb célokra. Nagyon fontos a felkészülésünkben, hogy ilyen csapatokkal tudunk megmérkőzni. A rengeteg támogatást, és azt, hogy ezek megvalósulhatnak, köszönjük a Ferencvárosnak. Sokan kezdjük el a felkészülést, sok fiatal kap lehetőséget, az edzéseken és a mérkőzéseken folyamatosan próbálgatjuk az akadémián lévő tehetséges játékosokat. Szeretnénk azt elérni, hogy a jövőben ne hirtelen kelljen berakni őket a csapatba, és azt is, hogy komfortosan érezzék magukat, és ne stressz legyen az első bemutatkozásuk a felnőtt csapatban. A kereten azért nem szeretnénk változtatni, mert hiszünk ezekben a játékosokban, tudjuk, hogy mire képesek, és úgy gondoljuk, hogy nem azon kell dolgozni, hogy ide játékost hozzunk, hanem hogy saját magunkat még nagyobb szintre emeljük.

Fradi.hu