A Fradi mesterét Laidouniról kérdezték, Csercseszov elmondta, átbeszélték a helyzetet a játékossal.

Laidouni dolgozik az edzőtáborban, mint bárki más, csütörtökön így neki is két edzése volt. Harcos hangulatban van, nem érdeklik a pletykák. Beszéltünk valamelyik nap. A tartalma maradjon kettőnk között, de kölcsönös egyetértés van köztünk mindenben – ennyit mondhatok. Már a VB előtt is volt érdeklődés Aissa iránt, hisz az Európa Ligában is remekül szerepelt. Persze, a VB után, ahol az egyik meccs legjobbja is volt, majd hazájában az év legjobbja díjat is megkapta, az érdeklődés nőtt. Jött hozzánk információ arról, hogy francia, német és olasz csapatok radarján is fent van. Részleteket nem mondhatok, másrészt ez nem az én feladatom – a sportigazgató foglalkozik ezekkel a dolgokkal.

Orosz irány? Senki nem keresett meg engem Laidounival kapcsolatban, de még egyszer, van egy sportigazgatónk erre. De tudom, hogy orosz élvonalbeli csapatok több játékosunkat is figyelik. Nem lepne meg, ha valós érdeklődés lenne iránta Oroszországból is. Nagyon jó játékos, aki az RPL-ben is kiemelkedne.

Edzőként nem akar az ember megválni egy ilyen játékostól. De volt amikor én is csapatot váltottam játékosként, így tudom, milyen az, amikor izgalmas ajánlatot kap az ember. De egyelőre nem érkezett olyan ajánlat, amely megfelelne a Fradinak. Aissa a Ferencváros kulcsjátékosa, számítunk rá. Aztán az élet mindent elrendez.

Sztanyiszlav Csercseszov