Volt ellenfelünktől igazolhatunk.

Az azeri sportal.az szerint a Ferencváros is érdeklődik a Qarabag ghánai csatáráért, Owusuért. Az orosz sport-express.ru azt is hozzáteszi, hogy a játékos – a Slovanból érkező Myenty Abenával együtt – a nyáron csatlakozhat majd a Ferencvároshoz, miután ingyen igazolhatóvá vált.

A csakfoci.hu kedden számolt be róla, hogy minden bizonnyal a Fradiban folytatja a pályafutását a Slovan védője, Myenty Abena, az viszont kérdéses, hogy már télen vagy csak nyáron érkezik az Üllői útra. Információink szerint igen hasonló a helyzet Owusuval is, úgy tudjuk, hogy ehhez a transzferhez is nagyon közel járnak a zöld-fehérek. Arra is van esély, hogy a ghánai csatár már a tavasszal Sztanyiszlav Csercseszov EL-nyolcaddöntőben is érdekelt csapatát erősítse, de ha nem sikerül megállapodni a Qarabaggal, akkor nyáron ingyen szerződik az FTC-hez.

Owusu ebben a szezonban 17 bajnokin öt gólig és három gólpasszig jutott, az Európa Liga csoportkörében szintén van három találata, mindegyik ellenfélnek (Nantes, Olimpiakosz, Freiburg) betalált egyszer-egyszer. A magyar szurkolóknak azonban onnan lehet talán a legismerősebb, hogy a Fradi elleni BL-selejtező során az idegenbeli találkozón gólt szerzett, ezzel alaposan hozzájárult ahhoz, hogy összetörje a Ferencváros BL-álmait. Owusu korábban egy évet Törökországban, míg előtte több szezonon át Spanyolországban is légióskodott.

Érdekesség, hogy a Fradinál nem először fordulna elő, hogy olyan játékost igazolnak le, akivel korábban ellenfélként találkoztak. Ez történt ugyanis Henry Wingo esetében is, aki a korábbi BL-playoff ellenfél Moldétól szerződött Budapestre, most hasonló cipőben járhat Abena és Owusu is.

forrás: csakfoci.hu