Az Aissát képviselő menedzserirodát kérdezték középpályásunk helyzetéről, korábbi játékosunk, Zombori Zalán válaszolt.

Kezdjük a lényeggel: hol tart most Aissa Laidouni átigazolási ügye, ha egyáltalán tart valahol?
Egyre több az őt figyelő csapat, a világbajnokság ugyanis nem felgyorsította az ilyenkor szokásos folyamatokat, hanem megnövelte az iránta érdeklődők számát. Nagyjából mindenki el tudja képzelni, hogy ha váltani akarna, akkor szakmailag olyan helyre menne, ami előrelépés neki, a topbajnokságok számítanak a prioritásnak. Megnyílt a számára az angol piac is, hiszen megfelelő a pontrendszere, emlékezetes, hogy Ádám Martin emiatt nem igazolhatott oda. Jelenleg több olyan klub is van, amelyek velünk már felvették a kapcsolatot ismerkedés céljából, de olyan, hogy bármelyik klub nekünk vagy az FTC-nek jelezte volna a vételi szándékát, még nem történt. Volt egy olyan francia élvonalbeli csapat, amelyik a legutóbbi kupadöntőre, amit az FTC a Paks ellen nyert meg, megfigyelőt küldött a Puskás Arénába, hogy végre személyesen is feltérképezzék és azóta is figyelemmel kísérik a teljesítményét.

Muszáj egyáltalán eligazolnia?
Figyelembe kell venni azt is, hogy az FTC olyan szintre lépett anyagilag, ami kiemelkedő Magyarországon, de ez már az országhatárokon túl is érzékelhető. Volt olyan topbajnokságban szereplő klub, amelyik azért lépett végül vissza a szerződtetési tervétől, mert akkorát nőtt az értéke az elmúlt egy évben, hogy azt már nem tudta volna kigazdálkodni.

Aissa Laidouni mit tud a fejleményekről? Folyamatosan tájékoztatjátok minden lépésről vagy megelégszik azzal, ha már csak a konkrétumok jutnak el hozzá, mielőtt vele is megkezdődnének az egyeztetések?
Rá már nem kell annyira felhívni a figyelmet, hiszen az FTC-ben és a világbajnokságon ezt már megtette. A tárgyalásainkról sem kell mindent tudnia, csak akkor, ha eljutnak az egyeztetések a megfelelő stádiumba. De ha rákérdez az aktuális helyzetre, akkor természetesen beszélünk róla. Van olyan futballista, aki minden érdeklődésről is tudni akar, van, aki csak a konkrétumokról szeretne hallani. Körvonalakban tudjuk előre, milyen megkeresés lehet valóban komoly. Volt olyan is, amiről előre tudtuk, hogy nem perspektíva a számára, nem is lépett tovább az ügy. Fontos viszont általánosságban leszögezni, hogy minden játékossal kapcsolatban kiemelten fontos, hogy semmilyen negatív hatással ne legyen a teljesítményére az aktuális klubjában a fejlemények.

NBI.hu