Bea térdét két nap múlva műtik Franciaországban.

November végén szenvedett súlyos sérülést női kézilabda csapatunk olimpiai bajnok beállója, Béatrice Edwige, aki azóta Franciaországban készül a műtétre és a rehabilitációra.

Rendben vagyok a helyzethez képest, köszönöm – mondta francia válogatott kézilabdázónk, aki az egyik edzésen egy rossz mozdulat közben sérült meg. – Szerencsére nincs fájdalmam, persze, figyelnem kell a mozdulatokra, de ez ilyenkor természetes. Normálisan tudok sétálni, mindenféle segítség vagy mankó nélkül, de van néhány mozdulat, amit most nem csinálhatok, ezért meg kell tanulnom, hogyan edzhetek, ez nagyon vicces olykor.

Játékosunk hozzátette, a műtétet december 26-án végzik el, s bár addig leginkább a várakozásról szól minden, van néhány foglalkozása és sokat jár masszázsra, hogy a kezelések hatásának köszönhetően minél jobb állapotban érkezzen a műtétre.

Az operáció egyre közeledik, új térdet kapok karácsonyra, boldog vagyok, hogy nemsokára túl leszek rajta. Az is boldoggá tesz, hogy a klubom, az FTC mindenben támogat, ez a legfontosabb nekem. Nagyon készülök, remek stáb vesz körül, vigyáznak rám, hogy jó állapotban térjek majd vissza, erősen, talán erősebben, mint előtte voltam. Ez a célom, és nagyon pozitív vagyok ezzel kapcsolatban. Jót tesz az is, hogy a családommal lehetek Franciaországban ebben az időszakban, de sokszor írunk egymásnak a lányokkal és Gáborral is, érdeklődnek, hogy vagyok, hogy érzem magam. Sokkal könnyebb így, ha ilyen támogatást kapok, és ha a klub, a csapat ott áll a hátam mögött.

Az elmúlt hetekben a tévén keresztül figyelte a társakat, ez pedig sosem könnyű a sportolók számára.

Nagyon szomorú voltam a CSM elleni meccseket nézve, de a lányok lenyűgözően és elegánsan reagáltak a helyzetre a Győr ellen. Nagyon-nagyon jó meccs volt, óriási öröm volt nézni ezt a mérkőzést, melegséget hozott a szívembe ebben a nehéz időszakban.

Fradi.hu