Clubunk pólósainak korábbi kiválósága és vezetője szerencsére egyre jobban van. Mielőbbi teljes felépülést kívánunk!

Csapó Gábor novemberi halála után majdnem újabb csapás érte a magyar vízilabdát. A korábbi Európa-bajnok Wiesner Tamás december 12-én agyi rohamot kapott, s majdnem meghalt. A klasszis pólóst szerdán engedték ki a kórházból, s már otthon lábadozik.

Sokakat meglepett, hogy Wiesner nem volt ott a régi barátja, csapattársa, Csapó december 14-ei temetésén. Most már tudjuk, sajnos igazoltan maradt távol. Két nappal a gyászszertartás előtt leblokkolt az agya, és mentővel a Honvéd Kórházba szállították.

Nekem is nagyon fájt, hogy nem vehettem végső búcsút Duditól, a barátomtól – mondta a Sportalnak a már otthonában gyógyuló 72 éves Wiesner. – Az élet iróniája, hogy korábban én adtam hírt a Gabi állapotáról, aztán majdnem én is mentem utána.

Azért az újságokat megkapta a kórházban, amelyekben a temetésről írtak, így valamennyire képben volt arról.

Sajnos személyesen nem tudtam ott lenni a betegségem miatt – szomorkodott a Ferencváros volt pólósa. – Nem tudom, mitől jött ez a roham, az orvosok sem tudták megmondani. Egyszer csak kettős látásom lett, elernyedtek a végtagjaim és érthetetlenül, összevissza beszéltem. Éjjel bevittek a Honvédba, majd később át az Uzsoki Kórházba. A doktorok szerint nem sztrók volt ez, hanem agyi roham, olyasmi, mint a szívroham. De talán mindegy is, minek hívjuk, rendesen kupán vágott, levett a lábamról. Most próbálom összeszedni magam, bár nem fog gyorsan menni, ezt érzem.

Másfél hét után, szerdán hazaengedték Wiesnert a kórházból, de január 5-én majd vissza kell mennie kontrollra, s addig pedig csak pihenhet az orvosi utasítás szerint.

Amennyire lehetett, rendbe hoztak, de idő kell, hogy visszanyerjem a régi formámat – vélt a korábbi Európa-bajnoki arany- és ezüstérmes. – Azt mondták a szakemberek, hogy nagyon lassan fog javulni az állapotom, erre készüljek fel. Meg, hogy maradjak nyugton, leginkább vízszintesbe, ne mászkáljak sokat. Ezzel nem lesz baj, nem terveztem országjáró túrát. Most itthon teszek-veszek, sokat olvasok és tévézek, próbálom lekötni, elfoglalni magam. Persze szíven ütött ez a betegség, az ilyesmire nem lehet lelkileg felkészülni, szerintem ezzel mindenki hasonlóan érez. Egyszer csak megtörténik a baj, aztán csak nézünk bambán magunk elé. Na, én is így vagyok most valahogy.

Amúgy fájdalmai nem voltak Wiesner Tamásnak, és most sincsenek, egyszerűen csak gyenge, kába és még mindig keresi a szavakat olykor. Ha kikel az ágyból, akkor – ahogy ő fogalmazott – „hülyén” megy. Az egyik barátjától kapott egy vadonatúj járókeretet is.

Találó poén volt, jót mosolyogtunk rajta. Ilyenkor különösen jót tesz a léleknek egy kis humor. A helyzet az, hogy ugyanakkor tényleg segít a mozgásban ez az egyszerű szerkezet, szóval, nem árt, ha van. Azért persze remélem, nem kell sokáig használnom, mihamarabb felépülök – reménykedett a korábbi vízilabdázó.