Szerencsére senki nem sérült meg a tűzben.

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka tűz ütött ki a Ferencváros korábbi, 66-szoros szlovák válogatott labdarúgójának, Stanislav Šestáknak a családi házában, az Eperjeshez közeli Demjatán – számolt be róla a Paraméter. A TV Noviny szerint a fából készült épületben röviddel éjfél után csaptak fel a lángok. A házban tíz évig élt a család, de az eset idején szerencsére senki sem tartózkodott odabent, és senki nem is sérült meg az eset során. Igaz, ez igen kevésen múlt, hiszen 10 óráig Sesták a házban volt.

Most már semmink sincs, minden személyes holmink és a gyerekeknek karácsonyra szánt ajándékunk elégett. Itt néztem a focit, tíz óra körül mentem el, hála az égnek, hogy nem itt, hanem a lakásban voltunk. Úgy volt, hogy itt alszom, de a feleségem azt mondta, hogy mivel kikerült a műtőből, jöjjek haza minél hamarabb” – magyarázta a zaklatott labdarúgó a TV Markízának.

Mire a tűzoltók kiértek, a kétszintes, 15×15 méteres ház már harmadik égési stádiumban volt, a tüzet hajnali 4-re sikerült teljesen megfékezni. A ház teljesen porig égett, azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, de Sesták kizárta, hogy szándékos gyújtogatás történt volna. A keletkezett kárt félmillió euróban határozták meg. A volt labdarúgó feleségével és három gyermekükkel jelenleg Eperjesen él, a nemrég rendezett önkormányzati választáson városi képviselőnek választották, emellett az FC Tatran Prešov labdarúgóklub vezetőségi tagja. Sesták a 2015/16-os szezonban erősítette a Fradit, amelynek színeiben 43 mérkőzésen 10 gólt szerzett, és egy év alatt megnyerte a csapattal a bajnokságot, valamint a Magyar Kupát is.

Csakfoci