Női kéziseink a Győri ETO elleni hatgólos győzelemmel örvendeztettek meg minket – Bíró Blanka és Elek Gábor értékelt a meccs után.

Női kézilabda, NBI, 7. forduló
Ferencváros 32-26 (15-16) Győri ETO
Gólok: Cvijic 6, Malestein 5, Bölk 4, Klujber 4, Lekic 4, Zácsik 4, Márton 3, Kukely 2

Beszámoló: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Rövid összeállítás a mérkőzésről, valamint Elek Gábor értékelése:

Bíró Blanka és Elek Gábor sajtótájékoztatója:

Bíró Blanka

Nagy jelentősége volt, hogy ilyen közönség előtt léptünk pályára, ezt csak azt tudja átélni, aki itt van a pályán. Végig a szívünk vitt minket előre és az, hogy ilyen csarnokban játszhattunk. Amikor beálltam, éreztem a lányokon, hogy amit félidőben megbeszéltünk, hogy miben kell javítanunk a második játékrészben aszerint mentünk tovább, majd elindult egy folyamat és tudtunk építeni egymásra Az utóbbi időben érezhető, hogy nincs velünk Bea, illetve, hogy van mit gyakorolnunk, akár a legutóbbi két BL-meccsre visszatekintve. Most viszont a legfontosabb, hogy az elmúlt két meccs szomorúságát kárpótolni tudtuk.

Elek Gábor

Mindkét csapatnak komoly nehézségei voltak a sérülések miatt. Jól működött, amit elképzeltünk, főleg védekezésben. Tudtuk, hogy az elején nehezebb lesz, de megbeszéltük, hogy maradjunk türelemmel és higgyünk abban, amit közösen kitaláltunk a második félidőre. Bíró Blanka teljesítménye nyilván kellett hozzá, valamint a második félidőben olyan támadójátékot játszottunk, ami engem is meglepett, ettől messze voltunk az Európa-bajnokság utáni időszakban. 142 forduló van még hátra, de persze lépéselőnyben vagyunk, ezt mondhatjuk. Borzasztóan meg akartuk nyerni a Győr elleni meccset és onnantól, hogy elkezdtünk hinni is ebben, jól is kézilabdáztunk. Amit a szurkolók ma itt teremtettek, az fantasztikus, de nem csak ma. Érden a Bukarest ellen is az utolsó három percben, az megható volt egy olyan mérkőzésen. Azt gondolom, hogy ez egyedi.

M4 Sport, NSO