A Dózsa volt védője arról is beszélt, hogy miért nem jött létre az átigazolás.

– Újpesten kezdte a pályafutását, és ott is akarta befejezni. Roderick Duchatelet egy csúnya ügy végén azonban elküldte a csapattól. Ez máig szálka az ön szemében?
– Nem szálka, gerenda. Hollandiában a Nijmegennél egy plusz egy éves szerződésem volt, de mert Duchatelet hívott, egy év után hazajöttem. A tulajdonos nem volt elégedett a csapat teljesítményével az első idény után, ezért az anyagi nehézségekre hivatkozva a bérek megkurtítását kezdeményezte. Sehol máshol nem mentem volna bele ebbe, csakis Újpesten. Ami ezek után következett, arra ma sem találok szavakat. Miután aláírtam az addigi szerződésem megszüntetését, az újból, arra hivatkozva, hogy azt előbb a többi játékoséval együtt be kell vinnie az MLSZ-be, Duchatelet nem adott saját példányt. Majd kitiltott a Megyeri úti létesítményből, kirúgott, mintha nem is létezne az új megállapodás. Három éven át tartó pereskedés után nyertem el az igazamat. Kész szerencse, hogy az ügyvédem tanácsára telefonnal lefotóztam az új szerződést, ami perdöntő bizonyítékul szolgált. Ilyen inkorrektséggel egyszer sem találkoztam a pályafutásom során.

– Ezután a Puskás Akadémiánál játszott még egy évig. 2015-ben, harmincnégy évesen vonult vissza. Nem érte volna meg még egy évet kitartani? Talán bekerülhetett volna az Európa-bajnoki keretbe.
– Ez is különös történet. Felcsúton, talán mondhatom, kölcsönös megelégedésre töltöttem el egy évet, a csapatnak sikerült bennmaradnia az NB I-ben. Terveztük, hogy meghosszabbítjuk a szerződésemet egy évvel, ám az idény végén a klub akkori elnöke bejelentette, hogy Tóth Balázzsal együtt én is visszavonulok. Mit tehettem volna ezek után? Vidékre már nem akartam eligazolni, nem titok, megkörnyékezett a Fradi akkori edzője, de újpestiként mégsem mehettem oda, így hát abbahagytam a játékot. Még sincs keserűség bennem emiatt, mert az élet váratlan gyorsasággal kárpótolt. 2015 júniusában a Litvánia elleni mérkőzésen még játékosként köszönhettem el a válogatottól, négy hónappal később pedig már pályaedzőjeként tagja voltam Bernd Storck stábjának, megélhettem a Norvégia elleni győztes párharcot és ott lehettem az Európa-bajnokságon is.

forrás és tejes interjú: Magyar Nemzet