Sokan kilátogattak a Fradi Ünnepre – clubunk jótékonysági gyűjtést is tartott több alapítvány támogatására.

Galéria: Groupama Aréna

December 11-én, advent harmadik vasárnapján 10 órakor kinyitotta kapuit a Groupama Aréna, hiszen ekkor kezdődött a Fradi-család közös karácsonya, a Fradi Ünnep, melyre rengeteg szurkolónk látogatott el. Délelőtt 11 órától a Nagy Fradi lemez sztárjai, Lotfi Begi, Kozsó, Hevesi Tamás és DR BRS várta az érdeklődőket, akik aláírásokat és közös fotókat is begyűjthettek. Ezt követően 13.00-tól klubunk elnökével, Kubatov Gáborral, valamint UEL-csoportgyőztes labdarúgóinkkal készíthettek közös fotókat a kilátogatók. Mindezek mellett számos aktivitással, például közös karácsonyfa díszítéssel is készültünk, a legkisebbeket pedig gyerek- és fotósarok is várta a szentélyben, valamint ezúttal is ott volt Florence programunk, azaz Flóri robot. A zord időjárás ellenére sokan voltak kíváncsiak a Fradi Kamionra és a Fradi Múzeum stadiontúráira, illetve kabalasasunkra, valamint Igorra, a Fradi Sasra, klubunk élő jelképére is!

Botka Endre, a zöld-fehérek védője frissen, kisimultan kezdte a hétvégén az edzéseket, ahogy fogalmazott: a vakáció minden egyes napját kihasználta a feltöltődésre.

A válogatott mérkőzései miatt nekem később kezdődött a téli pihenő, de alig három hetem így is volt lazítani. A feleségemmel és a kis Endivel, a kisfiunkkal melegebb éghajlatra is elutaztunk, korábban így hárman sehová nem repültünk még huzamosabb időre. Az üdülés nagyon jól sikerült, a család még jobban összekovácsolódott. Gyorsan eltelt ez a három hét.

Szombaton és vasárnap orvosi felmérésekkel és edzésekkel vette kezdetét a felkészülés, Sztanyiszlav Csercseszov és stábja nem kímélte a játékosokat. A magyar bajnok hétfőn és kedden Budapesten készül, szerdán belföldi edzőtáborba utazik egy hétre, Mezőkövesden készül a tavaszi folytatásra.

Kemény időszak elé nézünk, de ilyenkor így van ez rendjén – folytatta Botka Endre. – A sikereket sehol sem adják ingyen. Gyerekkorom óta tudom, mindenért meg kell küzdeni. Nincsenek ellenemre a kemény edzések, sőt, kifejezetten szeretek elfáradni és érezni, hogy aznap tettem valamit a fejlődésem érdekében. A bajnokságot magabiztosan vezetjük, és óriási fegyvertény, hogy ott lehetünk az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában, egyelőre nem foglalkozunk azzal, februárban kit sodorhat elénk az élet. A magam részéről mindenesetre úgy vagyok vele, inkább verhető ellenfelet kapjunk, mint nagynevű riválist.

Szerencsére sok kisgyerek jött el a rendezvényre, és miközben őket néztem, arra gondoltam, hogy akik most itt vannak, azok vagy Fradisták lesznek, vagy azok maradnak. Sok szeretetet kaptak a játékosok a drukkerektől, ami ki is járt nekik – mondta a Sportálnak Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, aki azt is elárulta, melyik kérdést kapta meg legtöbbször a drukkerektől a rendezvény alatt. – Sokan megkérdezték, hogyan tovább. Erre azt feleltem, hogy a döntőbe szeretnék jutni az Európa Ligában.

A Ferencvárosi Torna Club számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért a Fradi Ünnepre négy csapatsport szakosztályunk (labdarúgás, vízilabda, kézilabda, jégkorong) a klubbal közösen összesen 8 millió forintot gyűjtött össze, amely összeg négy alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Heim Pál Kórház Fejlesztéséért Alapítvány, az Őrzők Alapítvány és a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány között került elosztásra. A Bethesda három, a Heim Pál és az Őrzők kettő-kettő, a Bókay egymillió forintot kapott.

Fradi.hu, NSO, Sportal