Mínusz hétről mentettünk pontot az Európa Ligában – Bognár Alex, Bujdosó Bendegúz, Csörgő Kristóf és Pásztor István értékelt a meccs után, amelynek az összefoglalóját is megnézheted.

Férfi kézilabda, Európa Liga, B-csoport, 5. forduló
Ferencváros 33-33 (14-18) Valur
Gólok: Bognár 7, Debreczeni 5, Bujdosó 4, Kovacsics 4, Nagy 4, Balogh 3, Csörgő 3, Füzi 2, Prainer 1

Beszámoló: Fradi.hu

Összefoglaló a meccsről:

Bognár Alex, Bujdosó Bendegúz, Csörgő Kristóf és Pásztor István mérkőzés utáni értékelése:

Csodálatos volt, ahogyan visszakapaszkodott a csapat a második félidőben. Milyen volt ezt a pálya mellett megélni?
Végre tudunk csodát is csinálni! Ismét léptünk egyet előre, nem voltak túl jók az előzmények, és kicsit tartottam is a meccstől, mert a Valur nagyon jól összeszedett ellenfél, látszott, hogy ha bármilyen picit hibázunk, az azonnal visszaüt. Az első félidőben kevésbé csináltuk azt, amit a legjobban tudunk, a másodikban aztán bizonyítottuk, hogy jó visszarendeződéssel, jól zárt hatos fallal és persze remek kapusteljesítménnyel vissza tudunk jönni egy ilyen mérkőzésbe is.

A második félidőben hétgólos hátrányban a Fradi-szív segített a felzárkózásban?
Mindenképpen benne volt a Fradi-szív is, persze. És amit a szurkolók ismét beletettek, az utolsó tíz percben itt olyan „cirkusz” volt megint, mint a svédek ellen, pedig most nem voltak annyian a lelátókon. Le a kalappal előttük, óriási segítség és nagy élmény volt újra!

A nemzetközi porondon kevésbé tapasztalt játékosok közül óriásit játszott Bognár Alex és a keret legfiatalabb tagja, Csörgő Kristóf is főszerepet vállalt az utolsó pillanatokban, nem mellesleg ő harcolta ki a végül döntetlent érő utolsó büntetőt is…
Az utolsó két időkérés után Kristóf volt a kulcs, mert ő az a játékos, akit ha felébresztesz éjszaka és azt mondod neki, hogy csináld ezt, akkor megcsinálja teljes lendülettel és erőbedobással. Nyilván még tapasztalatlan és sokat kell tanulnia, de az biztos, hogy ilyen kulcsmomentumokban is lehet őt használni.

A fiúk közül többen is úgy fogalmaztak, ez most többet ér nekik, mint egy pont. Tényleg többet ér?
Eufórikus meccs lett ezzel a döntetlennel, úgy, hogy egyébként ismét benne volt azért a győzelem is. A végén nem kezeltük jól, hogy kijöttek nyitott védekezésre, ilyenkor meg kell kicsit állni, és nem azonnal akciót indítani. De ne legyünk telhetetlenek, mínusz hétről tényleg nagy dolog ez a pontszerzés!

Fradi.hu